گفتگو با ریحانه نظیری راد دکترای تخصصی روانشناسی

گفتگو با ریحانه نظیری راد  دکترای تخصصی روانشناسی

سوال 1. با سلام ضمن تشکر خودتان را معرفی فرمایید و در مورد سوابق خودتان در روانکاوی توضیح دهید؟

با عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما دوستان عزیز و ارجمند ریحانه نظیری راد هستم دکترای تخصصی روانشناسی و مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشته روان شناسی بالینی صورت گرفته است .

از اواسط مقطع کارشناسی به دلیل آشنایی و علاقمندی خود به این حیطه شروع به مطالعه درمورد روانکاوی وخواندن نظریه های مختلف درمورد فروید کردم و پس از اتمام مقطع کارشناسی دوره های مقدماتی را شروع به گذراندن کردم و تاکنون از دوره های پیشرفته وگسترده ایی در زمینه ی روانکاوی کلاسیک و پویشی کوتاه مدت بهره گرفتم . کما اینکه در آشنایی های اولیه خود با روانکاوی متوجه شدم که درمان روانکاو برای یک روان کاو حرفه ایی شدن بسیار اثردارد بنابرین ازسال دوم دانشگاه درمقطع لیسانس شروع به درمان خود تحت نظرSupervision کردم که تاکنون نیز به صورت جسته و گریخته نیز ادامه داشته و ان شاءلله ادامه خواهد داشت.

سوال 2 . بفرمایید اساساً پایه دانش روانکاوی یا روان تحلیل گری بر چه اساسی است؟

با توجه به اینکه علم روانکاوی به عمق و ریشه های ناشناخته و کم دسترس در گذشته انسان دوران کودکی می پردازد بنابراین حیطه ی ناهشیار یا ناخودآگاه یکی از اساسی ترین پایه های روان تحلیل گری است که البته دسترسی به آن بسیار سخت و پیچیده خواهد بود چرا که ناهشیار از دسترس هشیاری خارج شده است و همواره به کنترل رفتار انسان ها می پردازد و به وسیله ی مکانیسم های مانع از هشیاری نسبت به ناهشیار می شود . ولیکن ویژگی که در روانکاوی همیشه باید در نظر گرفت آن است که دسترسی به ناهشیار به صورت لایه لایه میسر خواهد بود و ناهشیار هیچ گاه خودش را به صورت یکجا به ما عرضه نمی کند . کاوش ها و تشخیص ها و تحلیل های پیچیده و طولانی است که می تواند ما را در این زمینه یاری کند .

گفتگوی کامل را میتوانید در ماهنامه شماره 8 جلا – نیاز اندیشه روز  مطالعه نمایید.

Hide picture