نزدیک به 1.8 میلیارد بزرگسال در معرض خطر بیماری ناشی از عدم انجام فعالیت بدنی کافی قرار دارند

نوشته توسط داوود سلیانچی

مطالعه محققان دانشگاه ادینبورگ و سازمان بهداشت جهانی (WHO) نشان می دهد که تقریباً یک سوم بزرگسالان در سراسر جهان در سال 2022 میزان فعالیت بدنی توصیه شده را رعایت نکرده اند.

آنها همچنین دریافتند که تعداد افرادی که در سراسر جهان ورزش هفتگی کافی انجام نمی‌دهند، بین سال‌های 2010 تا 2022 تقریباً پنج درصد افزایش یافته است، از 26 درصد به 31 درصد.

دستورالعمل های تمرین

اگر روند فعلی ادامه یابد، پیش بینی می شود که تعداد افرادی که به اندازه کافی ورزش نمی کنند تا سال 2030 به 35 درصد افزایش یابد.

WHO  توصیه می کند که بزرگسالان هر هفته 150 دقیقه با شدت متوسط ​​یا 75 دقیقه فعالیت بدنی شدید داشته باشند و فعالیت بدنی ناکافی را به عنوان عدم رعایت این دستورالعمل های ورزشی هفتگی تعریف می کند.

هدف جهانی

مجمع جهانی بهداشت یک هدف جهانی – که انتظار می رود نادیده گرفته شود – برای کاهش 15 درصدی فعالیت بدنی ناکافی بین سال های 2010 تا 2030 تعیین کرده است.

این تیم بین المللی 507 نظرسنجی از مردم در 163 کشور و منطقه را تجزیه و تحلیل کرد.

آنها سه مجموعه داده شامل جزئیات فعالیت ناکافی در بین افراد بالای 18 سال و برآوردهای مربوط به فعالیت ناکافی بین سال های 2000 تا 2022 را در گروه های 18 تا 80 ساله تجزیه و تحلیل کردند.

 

آنها همچنین داده های 197 کشور و منطقه را بررسی کردند که در 9 گروه بر اساس جغرافیا، توسعه اقتصادی و پیشرفت به سوی هدف 2030 سازماندهی شده بودند.

بالاترین میزان عدم فعالیت بدنی در منطقه پردرآمد آسیا-اقیانوسیه با 48 درصد و جنوب آسیا با 45 درصد مشاهده شد، با سطوح عدم تحرک در سایر مناطق از 28 درصد در کشورهای پردرآمد غربی تا 14 درصد. درصد در اقیانوسیه

عدم تحرک بدنی

کم تحرکی در بین زنان در سراسر جهان در مقایسه با مردان شایع تر است و نرخ بی تحرکی 34 درصد در مقایسه با 29 درصد است. در برخی کشورها این تفاوت به 20 درصد می رسد.

علاوه بر این، افراد بالای 60 سال نسبت به سایر بزرگسالان فعالیت کمتری دارند.

با این حال، یافته‌ها نشانه‌هایی از بهبود را نشان دادند.

تقریباً نیمی از کشورهای جهان در دهه گذشته پیشرفت هایی داشته اند و 22 کشور به عنوان احتمال دستیابی به هدف جهانی کاهش 15 درصدی عدم فعالیت تا سال 2030 در صورت ادامه روندشان شناسایی شده اند.

داده های جدید نشان می دهد که نزدیک به یک سوم (31٪) از بزرگسالان در سراسر جهان، تقریباً 1.8 میلیارد نفر، سطوح توصیه شده از فعالیت بدنی را در سال 2022 برآورده نمی کنند. 5 درصد بین سال های 2010 تا 2022.

اگر این روند ادامه یابد، پیش‌بینی می‌شود که سطح بی‌تحرکی تا سال 2030 به 35 درصد افزایش پیدا کند، و جهان در حال حاضر از رسیدن به هدف جهانی برای کاهش کم‌تحرکی تا سال 2030 دور است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه می‌کند بزرگسالان 150 دقیقه با شدت متوسط ​​یا 75 دقیقه فعالیت بدنی با شدت شدید یا معادل آن در هفته. عدم فعالیت بدنی بزرگسالان را در معرض خطر بیشتر بیماری های قلبی عروقی مانند حملات قلبی و سکته مغزی، دیابت نوع 2، زوال عقل و سرطان هایی مانند سینه و روده بزرگ قرار می دهد.

این مطالعه توسط محققان WHO به همراه همکاران دانشگاهی انجام شد و در مجله The Lancet Global Health منتشر شد.

دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل WHO گفت: «این یافته‌های جدید فرصت از دست رفته را برای کاهش سرطان و بیماری‌های قلبی و بهبود سلامت روان و رفاه از طریق افزایش فعالیت بدنی نشان می‌دهد.» ما باید تعهد خود را به افزایش سطح فعالیت بدنی و اولویت دادن به اقدامات جسورانه، از جمله سیاست‌های تقویت‌شده و افزایش بودجه، تجدید کنیم تا این روند نگران‌کننده را معکوس کنیم.»

بالاترین میزان عدم فعالیت بدنی در منطقه پردرآمد آسیا-اقیانوسیه (48 درصد) و جنوب آسیا (45 درصد) مشاهده شد، با سطوح بی تحرکی در سایر مناطق از 28 درصد در کشورهای پردرآمد غربی تا 14 درصد در اقیانوسیه. .

نگران کننده است، تفاوت بین جنسیت و سن همچنان وجود دارد. کم تحرکی در بین زنان در سراسر جهان در مقایسه با مردان شایع تر است و نرخ بی تحرکی 34 درصد در مقایسه با 29 درصد است. در برخی کشورها این تفاوت به 20 درصد می رسد. علاوه بر این، افراد بالای 60 سال نسبت به سایر بزرگسالان کمتر فعال هستند، که بر اهمیت ترویج فعالیت بدنی برای افراد مسن تاکید می کند.

دکتر رودیگر کرچ، مدیر ارتقای سلامت در WHO گفت: «عدم فعالیت بدنی یک تهدید خاموش برای سلامت جهانی است و به طور قابل توجهی در بار بیماری‌های مزمن نقش دارد. ما باید راه‌های نوآورانه‌ای پیدا کنیم تا با در نظر گرفتن عواملی مانند سن، محیط و پیشینه فرهنگی، افراد را برای فعال‌تر کردن انگیزه دهیم. با در دسترس قرار دادن، مقرون به صرفه و لذت بخش کردن فعالیت بدنی برای همه، می توانیم خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیر را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم و جمعیتی سالم تر و پربارتر ایجاد کنیم.

علیرغم نتایج نگران کننده، نشانه هایی از بهبود در برخی کشورها مشاهده می شود. این مطالعه نشان داد که تقریباً نیمی از کشورهای جهان در دهه گذشته پیشرفت هایی داشته اند و 22 کشور شناسایی شدند که احتمالاً تا سال 2030 به هدف جهانی کاهش 15 درصدی عدم فعالیت خواهند رسید، در صورتی که روند آنها با همین سرعت ادامه یابد.

با توجه به این یافته‌ها، WHO از کشورها می‌خواهد تا اجرای سیاست‌های خود را برای ترویج و فعال‌سازی فعالیت بدنی از طریق ورزش‌های مردمی و اجتماعی و تفریح ​​و حمل‌ونقل فعال (پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و استفاده از حمل‌ونقل عمومی) از جمله اقدامات تقویت کنند.

دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل WHO گفت: «این یافته‌های جدید فرصت از دست رفته را برای کاهش سرطان و بیماری‌های قلبی و بهبود سلامت روان و رفاه از طریق افزایش فعالیت بدنی نشان می‌دهد.» ما باید تعهد خود را به افزایش سطح فعالیت بدنی و اولویت دادن به اقدامات جسورانه، از جمله سیاست‌های تقویت‌شده و افزایش بودجه، تجدید کنیم تا این روند نگران‌کننده را معکوس کنیم.»

“ترویج فعالیت بدنی فراتر از ترویج انتخاب سبک زندگی فردی است – به یک رویکرد کل جامعه و ایجاد محیط‌هایی نیاز دارد که برای همه آسان‌تر و ایمن‌تر می‌شود تا به روش‌هایی که از آن لذت می‌برند برای بهره‌مندی از مزایای سلامتی فراوان فعالیت بدنی منظم، فعال‌تر باشند. دکتر فیونا بول، رئیس واحد فعالیت بدنی WHO گفت.

تلاش‌های جمعی مبتنی بر مشارکت بین دولت و سهامداران غیردولتی و افزایش سرمایه‌گذاری در رویکردهای نوآورانه برای دستیابی به افراد کم‌فعال و کاهش نابرابری در دسترسی به اقدامات ترویج و بهبود فعالیت بدنی مورد نیاز است.

مطالعه جدید که شامل داده‌ها و برآوردهای مربوط به 163 کشور و منطقه است، نشان داد که افراد بالای 60 سال نسبت به افراد جوان‌تر فعالیت کمتری دارند.

و اگرچه به نظر می رسد کشورهای غربی با درآمد بالا نرخ بی تحرکی را به آرامی کاهش می دهند (به 28٪ از مردم در سال 2022)، اما هنوز از مسیر خارج شده اند.

مجمع جهانی بهداشت یک هدف جهانی – که به طور گسترده انتظار می رود نادیده گرفته شود – برای کاهش 15 درصدی فعالیت بدنی ناکافی بین سال های 2010 تا 2030 تعیین کرده است.

دکتر رودیگر کرچ، مدیر ارتقای سلامت در WHO، گفت: «کم تحرکی یک تهدید خاموش برای سلامت جهانی است که به طور قابل توجهی در بار بیماری‌های مزمن نقش دارد.

با در دسترس قرار دادن، مقرون‌به‌صرفه و لذت‌بخش کردن فعالیت بدنی برای همه، می‌توانیم خطر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم و جمعیتی سالم‌تر و مولدتر ایجاد کنیم.»

دکتر Panagiota Mitrou، مدیر تحقیقات، سیاست و نوآوری در صندوق جهانی تحقیقات سرطان، گفت: “این گزارش به موقع زنگ خطری برای جهان است که باید برای تشویق مردم به فعالیت بیشتر انجام شود.

دولت‌ها باید بدانند که فعالیت بدنی برای سلامت ذهنی و جسمی ما بسیار مهم است، از جمله محافظت در برابر چندین سرطان و حمایت از افراد برای داشتن وزن سالم، که به نوبه خود خطر ابتلا به 13 نوع سرطان را کاهش می‌دهد.»

هاو ادواردز، مدیر اجرایی ukactive، نهاد تجاری بریتانیا برای بخش ورزش، گفت:  این ارقام باید زنگ خطر را برای کشورهای سراسر جهان به صدا درآورد و ما باید شاهد اقدامات فوری بیشتری از سوی دولت بعدی برای رسیدگی به عدم فعالیت بدنی در ورزش باشیم. انگلستان فعالیت بدنی در کاهش میزان شرایط سلامتی درازمدت ضروری است، بنابراین اگر فعال کردن افراد بیشتری را در اولویت قرار ندهیم، فشار بر NHS و اقتصاد ما افزایش خواهد یافت.

ما از دولت می‌خواهیم که ابتدا متعهد شود بریتانیا را به فعال‌ترین کشور اروپا تبدیل کند و بخش فعالیت بدنی را برای تقویت سلامت جسمی و روانی این کشور به کار گیرد.

ارقام این گزارش حاکی از آن است که بریتانیا به آرامی در حال کاهش عدم فعالیت است و 20 درصد از مردم در حال حاضر غیرفعال هستند.

 

Hide picture