گرسنگی به عنوان سلاح جنگی در غزه
اسرائیل؛ گرسنگی را به عنوان سلاح جنگی در غزه استفاده می نماید
شواهد نشان می دهد که غیرنظامیان عمداً از دسترسی به غذا، آب محروم شده اند
نویسنده : داوود سلیانچی
- دولت اسرائیل از گرسنگی دادن غیرنظامیان به عنوان روشی برای جنگ در نوار غزه استفاده می کند.جنایت جنگی.
- مقامات اسرائیلی بیانیههایی علنی ارائه کردهاند و هدف خود را از محروم کردن غیرنظامیان غزه از غذا، آب و سوخت بیان کردهاند – اظهاراتی که در عملیات نظامی نیروهای اسرائیلی منعکس شده است.
- دولت اسرائیل نباید به اشیایی که برای بقای غیرنظامیان ضروری است حمله کند، محاصره نوار غزه را لغو کند و برق و آب را بازگرداند.
دیده بان حقوق بشر اعلام کرد که دولت اسرائیل از گرسنگی دادن غیرنظامیان به عنوان روشی برای جنگ در نوار غزه اشغالی استفاده می کند که جنایت جنگی است. نیروهای اسرائیلی عمداً از تحویل آب، غذا و سوخت جلوگیری میکنند، در حالی که عمداً مانع کمکهای بشردوستانه میشوند، ظاهراً مناطق کشاورزی را ویران میکنند و جمعیت غیرنظامی را از اشیایی که برای بقای آنها ضروری است محروم میکنند.
از زمان حمله حماس به اسرائیل ، مقامات اسرائیل از جمله وزیر دفاع یوآو گالانت ، وزیر امنیت ملی ایتامار بن گویر و وزیر انرژی اسرائیل کاتز بیانیه هایی علنی ارائه کرده و هدف خود را از محروم کردن غیرنظامیان در غزه بیان کرده اند. غذا، آب و سوخت – بیانیه هایی که منعکس کننده سیاستی است که توسط نیروهای اسرائیلی انجام می شود. دیگر مقامات اسرائیلی علناً اعلام کردهاند که کمکهای بشردوستانه به غزه مشروط به آزادی گروگانهایی است که در دست حماس نگهداری میشوند .
«بیش از دو ماه است که اسرائیل جمعیت غزه را از غذا و آب محروم میکند، سیاستی که توسط مقامات بلندپایه اسرائیل تحریک شده یا مورد تأیید قرار گرفته و نشان دهنده قصد گرسنگی دادن به غیرنظامیان به عنوان روشی برای جنگ است». مدیر دیده بان حقوق بشر رهبران جهان باید علیه این جنایت جنگی نفرت انگیز که اثرات مخربی بر جمعیت غزه دارد، صحبت کنند.
دیده بان حقوق بشر بین 24 نوامبر و 4 دسامبر با 11 آواره فلسطینی در غزه مصاحبه کرد. آنها سختی های عمیق خود را در تامین نیازهای اولیه توصیف کردند. مردی که شمال غزه را ترک کرده بود، گفت: «ما نه غذا داشتیم، نه برق، نه اینترنت، نه هیچ چیز. ما نمی دانیم چگونه زنده ماندیم.
در جنوب غزه، مصاحبه شوندگان کمبود آب آشامیدنی، کمبود مواد غذایی منجر به خالی شدن مغازه ها و صف های طولانی و قیمت های گزاف را توصیف کردند. پدر دو فرزند گفت: «شما در جستجوی دائمی چیزهایی هستید که برای زنده ماندن لازم است. برنامه جهانی غذای سازمان ملل (WFP) در 6 دسامبر گزارش داد که از هر 10 خانوار در شمال غزه، 9 خانوار و در جنوب غزه، 2 خانوار از هر 3 خانوار، حداقل یک شبانه روز کامل را بدون غذا سپری کرده اند.
حقوق بشردوستانه بین المللییا قوانین جنگ، گرسنگی دادن غیرنظامیان را به عنوان یک روش جنگی ممنوع می کند. اساسنامه رم دادگاه کیفری بینالمللی مقرر میدارد که گرسنگی عمدی غیرنظامیان از طریق «محروم کردن آنها از اشیاء ضروری برای بقا، از جمله مانع تراشی عمدی در تدارکات امدادی» جنایت جنگی است. قصد مجرمانه مستلزم اعتراف مهاجم نیست، بلکه از مجموع شرایط کارزار نظامی نیز قابل استنباط است.
علاوه بر این، محاصره مداوم غزه توسط اسرائیل و همچنین بسته شدن بیش از 16 سال آن، معادل مجازات دسته جمعی جمعیت غیرنظامی، جنایت جنگی اسرائیل به عنوان قدرت اشغالگر غزه بر اساس کنوانسیون چهارم ژنو، موظف است اطمینان حاصل کند که مردم غیرنظامی مواد غذایی و تجهیزات پزشکی دریافت می کنند.
در 17 نوامبر، WFP در مورد “احتمال فوری” گرسنگی هشدار داد و تاکید کرد که ذخایر غذا و آب عملا وجود ندارد. در 3 دسامبر، “خطر بالای قحطی” را گزارش کرد که نشان می دهد سیستم غذایی غزه در آستانه فروپاشی است. و در 6 دسامبر اعلام کرد که 48 درصد از خانوارها در شمال غزه و 38 درصد از افراد آواره در جنوب غزه “سطوح شدید گرسنگی” را تجربه کرده اند.
پیش از خصومتهای کنونی، 1.2 میلیون نفر از 2.2 میلیون نفر غزه با ناامنی حاد غذایی مواجه بودند و بیش از 80 درصد به کمکهای بشردوستانه وابسته بودند. اسرائيل كنترل كلي بر غزه از جمله بر جابجايي افراد و كالاها، آبهاي سرزميني، حريم هوايي، زيرساختهايي كه غزه بر آنها متكي است و همچنين ثبت جمعيت در دست دارد. این امر باعث میشود که جمعیت غزه که اسرائیل آن را به مدت 16 سال در معرض تحریم غیرقانونی قرار داده است، برای دسترسی به سوخت، برق، دارو، غذا و سایر کالاهای اساسی تقریباً به طور کامل به اسرائیل وابسته باشد.
در کنار محاصره کوبنده، حملات هوایی گسترده ارتش اسرائیل در این نوار منجر به آسیب یا تخریب گسترده به اشیاء ضروری برای بقای جمعیت غیرنظامی شده است.
کارشناسان سازمان ملل متحد در 16 نوامبر گفتند که خسارات قابل توجه «تهدیدی است که ادامه زندگی فلسطینی ها در غزه را غیرممکن می کند». نکته قابل توجه، بمباران آخرین آسیاب گندم عملیاتی غزه توسط نیروهای اسرائیلی در 15 نوامبر تضمین می کند که آرد تولید شده محلی برای آینده قابل پیش بینی در غزه در دسترس نخواهد بود، همانطور که توسط OCHA تاکید شده است . علاوه بر این، دفتر خدمات پروژه سازمان ملل متحد (UNOPS) گفت که تخریب شبکههای جادهای، رساندن کمکها به آنها را برای سازمانهای بشردوستانه دشوارتر کرده است.
اسکات پل، مشاور ارشد سیاست های بشردوستانه آکسفام آمریکا، در 23 نوامبر به آسوشیتدپرس گفت : «نوایی ها و کارخانه های غلات، کشاورزی، آب و تأسیسات بهداشتی ویران شده اند.
اقدامات نظامی اسرائیل در غزه نیز تأثیر مخربی بر بخش کشاورزی غزه داشته است. بر اساس گزارش آکسفام ، بمباران مداوم، همراه با کمبود سوخت و آب، همراه با آواره شدن بیش از 1.6 میلیون نفر به جنوب غزه، کشاورزی را تقریبا غیرممکن کرده است . OCHA در گزارشی از 28 نوامبر گفت که دام ها در شمال به دلیل کمبود علوفه و آب با گرسنگی مواجه هستند و محصولات به دلیل کمبود سوخت برای پمپاژ آب آبیاری به طور فزاینده ای رها شده و آسیب می بینند. مشکلات موجود، مانند کمبود آب و دسترسی محدود به زمین های کشاورزی در نزدیکی حصار مرزی، مشکلات کشاورزان محلی را که بسیاری از آنها آواره شده اند، تشدید کرده است. در 28 نوامبر، اداره مرکزی آمار فلسطین اعلام کرد که غزه از حداقل 1.6 میلیون دلار ضرر روزانه در تولیدات کشاورزی رنج می برد.
در 28 نوامبر، بخش امنیت غذایی فلسطین به رهبری WFP و سازمان غذا و کشاورزی گزارش داد که بیش از یک سوم زمین های کشاورزی در شمال در جنگ آسیب دیده است. تصاویر ماهواره ای بررسی شده توسط دیده بان حقوق بشر نشان می دهد که از آغاز حمله زمینی ارتش اسرائیل در 27 اکتبر، زمین های کشاورزی از جمله باغ ها، گلخانه ها و زمین های کشاورزی در شمال غزه، ظاهراً توسط نیروهای اسرائیلی با خاک یکسان شده است.
دیده بان حقوق بشر گفت که دولت اسرائیل باید فورا استفاده از گرسنگی دادن به غیرنظامیان را به عنوان یک روش جنگی متوقف کند. این کشور باید به ممنوعیت حمله به اشیاء ضروری برای بقای مردم غیرنظامی پایبند باشد و محاصره نوار غزه را لغو کند. دولت باید دسترسی به آب و برق را بازگرداند و اجازه دهد غذا، کمک های پزشکی و سوخت به شدت مورد نیاز غزه از جمله از طریق گذرگاه کرم شالوم وارد غزه شود.
دولت های نگران باید از اسرائیل بخواهند که به این سوء استفاده ها پایان دهد. ایالات متحده، بریتانیا ، کانادا ، آلمان و سایر کشورها نیز باید کمک های نظامی و فروش تسلیحات به اسرائیل را تا زمانی که نیروهای این رژیم همچنان به ارتکاب سوء استفاده های گسترده و جدی که منجر به جنایات جنگی علیه غیرنظامیان بدون مجازات می شود، متوقف کنند.