چه غذاهایی به پیشگیری از سرطان پستان کمک می کند؟

نویسنده : دکتر نبات زاده

اولین مرکز هوشمند فوق تخصصی پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان پستان در گیلان

عوامل زیادی بر خطر ابتلا به سرطان تأثیر می‌گذارند، از جمله سبک زندگی و ژنتیک. غذاها و نوشیدنی هایی را کشف کنید که ممکن است به کاهش یا افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان کمک کند. همچنین در مورد مواد شیمیایی مانند پارابن ها و آفت کش ها اطلاعات کسب کنید.

سرطان پستان شایع ترین سرطان در بین زنان است، به طوری که سرطان پستان مهاجم از هر 8 زن در ایالات متحده در طول زندگی یک نفر را مبتلا می کند. این بیماری در مردان نیز رخ می دهد، اگرچه سرطان پستان مردان کمتر از 1 درصد از کل موارد سرطان پستان را تشکیل می دهد.

آسیب DNA و جهش های ژنتیکی ممکن است باعث سرطان پستان شود. به ارث بردن ژن های خاصی مانند BRCA1 و BRCA2  نیز می تواند خطر ابتلا به چاقی را افزایش دهد.

سبک زندگی نیز نقش مهمی دارد. تحقیقات سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض استروژن، نوشیدن زیاد الکل، و الگوهای غذایی خاص – از جمله رژیم های غذایی غربی سرشار از غذاهای فرآوری شده – را با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط می کند .

به طور مشخص، مطالعات دیگر الگوهای غذایی مانند رژیم غذایی مدیترانه ای را با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط می دانند. علاوه بر این، غذاهای خاص حتی ممکن است از این بیماری محافظت کنند.

در اینجا 12 خوراکی وجود دارد که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان کمک کند و همچنین برخی از مواد غذایی که باید از آنها اجتناب کنید.

غذاهایی که ممکن است خطر سرطان پستان را کاهش دهند

به خاطر داشته باشید که عوامل زیادی با ایجاد سرطان پستان مرتبط هستند. در حالی که بهبود رژیم غذایی می تواند سلامت کلی شما را بهبود بخشد و به طور کلی خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، این تنها یک تکه از پازل است.

حتی با داشتن یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی، همچنان به غربالگری های منظم سرطان پستان مانند ماموگرافی و بررسی های دستی نیاز دارید. از این گذشته، تشخیص و تشخیص زودهنگام به میزان قابل توجهی میزان بقا را افزایش می دهد. از یک متخصص مراقبت های بهداشتی برای مشاوره در مورد غربالگری سرطان پستان بخواهید.

با این حال، تحقیقات نشان می دهد که این غذاها ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.

  1. 1. سبزیجات سبز برگ

اینها تنها تعدادی از سبزیجات سبز برگ هستند که ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشند:

  • کلم پیچ
  • آرگولا
  • اسفناج
  • سبزی خردل
  • چغندر

سبزیجات دارای برگ سبز حاوی آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی از جمله بتا کاروتن، لوتئین و زآگزانتین هستند. سطوح بالای خون این آنتی اکسیدان ها با کاهش خطر سرطان پستان مرتبط است .

تجزیه و تحلیل قدیمی‌تر در سال 2012 از 8 مطالعه بر روی 7011 زن نشان داد که افرادی که دارای سطوح بالاتر کاروتنوئید هستند در مقایسه با زنان با سطوح پایین‌تر خطر ابتلا به سرطان پستان به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابند.

به همین ترتیب، یک مطالعه بزرگ در سال 2015، سطوح بالاتر کاروتنوئیدهای خونی را با کاهش 18 تا 28 درصدی خطر ابتلا به سرطان پستان و همچنین کاهش خطر عود و مرگ در افرادی که قبلاً سرطان پستان داشتند مرتبط دانست. این مطالعه 32826 زن را در یک دوره 20 ساله مورد بررسی قرار داد.

برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف فولات، ویتامین B غلیظ در سبزیجات سبز برگ، ممکن است به محافظت در برابر سرطان پستان کمک کند. به طور کلی تحقیقات در مورد اینکه آیا مصرف فولات تأثیر قابل توجهی، مثبت یا منفی، بر خطر سرطان پستان دارد، متفاوت است. مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

  1. سبزیجات چلیپایی

سبزیجات چلیپایی یا سبزیجات صلیبی یا سبزیجات کروسیفروس به عنوان گیاهان خوراکی، در علم تغذیه، گروه بزرگ از گیاهان متنوع هستند.انواع کلم‌ها به این دلیل چلیپایی نامگذاری شده‌اند که گل آنها شبیه صلیب هستند، منظور از سبزیجات چلیپایی ،کلم بروکلی، جوانه بروکسل، کلم، گل کلم است.خانواده چلیپایان حاوی آنتی اکسیدان و فیتو کمیکالها هستند که نه تنها خاصیت ضد سرطانی داشته بلکه بعد از ابتلا به سرطان ، بقای فرد را افزایش میدهد و درواقع سلولهای سرطانی را به دام می اندازد.

سبزیجات چلیپایی، از جمله گل کلم، کلم، و کلم بروکلی، به کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان کمک کنند. سبزیجات چلیپایی حاوی ترکیبات گلوکوزینولات هستند که بدن شما می تواند آنها را به مولکول هایی به نام ایزوتیوسیانات تبدیل کند. اینها پتانسیل ضد سرطانی قابل توجهی دارند.

تاثیر سبزیجات چلیپایی بر سرطان

در یک مطالعه تاثیرگذار سبزیجات چلیپایی روی سرطان که بررسی شد که به مدت دوهفته عصاره این گیاهان را به افراد مبتلا به سرطان دادند درنیمی از افراد سلولهای سرطانی از بین رفتند.در گروه کلم ها یک ترکیب محلول در چربی به نام دی ایندو لیل متان وجود دارد که به عنوان ضد باکتری و ضد ویروس عمل کرده و به عنوان تنظیم کننده سیستم ایمنی بدن است.ترکیب استرولهای گیاهی رشد سلولهای سرطانی را مهار کرده و در درمان و پیشگیری از از سرطان دهانه رحم،تخمدان و سرطان پروستات موثر و تاثیرگذار است.

قابل توجه، در مطالعه ای که شامل 1493 زن چینی بود، مصرف سبزیجات چلیپایی را با کاهش پیشتر خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط بود .

محققان به این نتیجه رسیدند زنان مسنی که سبزی‌جات چلیپایی بیشتر مصرف می‌کنند دارای عروق کاروتید سالم‌تری هستند. سبزی‌های چلیپایی سرشار از ویتامین‌های A و C، بتاکاروتن و الیاف بوده و نیز مملو از ایندول، ایزول، ایزوتیوسیانیت و سولفورافن هستند که همگی جزو فیتوکمیکال‌ها (مواد مرکب گیاهی) قوی ضد سرطان شناخته شده‌اند.

مصرف سبزیجات آلیاژی و چلیپایی ممکن است باعث ایجاد ترانسفراز-S  گلوتاتیون، ترانسفراز اوریدین دی‌فسفات-گلوکورونوزیل و ردوکتازهای کینون شود که همگی به‌طور بالقوه در سم‌ زدایی مواد سرطان زا مانند آفلاتوکسین نقش دارند. مصرف زیاد سبزیجات چلیپایی خطر بالقوه آلرژی و تداخل با داروهایی مانند وارفارین و سمیت ژنی دارد.

سبزیجات چلیپایی حاوی گلوکوزینولات‌ها هستند، که تحت توانایی تحقیق در مورد تأثیر بر سرطان تحت تحقیق هستند. گلوکوزینولات‌ها به هیدرولیز ایزوتیوسیانات (ITCS) توسط میروسیناز (myrosinase). کمک می‌کنند. ITC در حال بررسی است برای اثرات شیمیایی و پیشگیری از شیمی درمانی. به عنوان مثال، یافته‌ها نشان می‌دهد که ایزوتیوسیانات فنتیل ITC باعث کاهش سطح آنکو پروتئین MCL1 می‌شود. تحقیقات دیگر در شرایط لوله آزمایش (in vitro) نشان می‌دهد که ITC می‌تواند بر سطح پروتئین همجوشی BCR-ABL، آنکو پروتئین فعال در سرطان خون تأثیر بگذارد.

اگرچه سبزیجات چلیپایی به‌طور کلی برای مصرف انسان بی خطر هستند، اما افرادی که آلرژی یا حساسیت خاصی به یک گیاه خاص براسیکا دارند یا کسانی که از داروهای ضد انعقادی استفاده می‌کنند، باید محتاط باشند.

  1. 3. سبزیجات آلیوم

سیر، پیاز و تره فرنگی همگی از سبزیجات آلیوم هستند. آنها دارای مجموعه ای از مواد مغذی، از جمله ترکیبات ارگانوسولفور، آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی، و ویتامین C هستند. اینها ممکن است خواص ضد سرطانی قوی داشته باشند.

سبزیجات خانواده آلیوم تقریباً بخشی از انواع غذاها بوده است. در حقیقت ، تهیه یک وعده غذایی بدون درج سبزیجات آلیوم دشوار است. اصطلاح “آلیوم” ممکن است برای بسیاری از ما بیگانه به نظر برسد ، با این حال ، هنگامی که سبزیجات موجود در این گروه را بشناسیم ، همه توافق خواهیم کرد که از این پیازهای خوش طعم در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کرده ایم ، هم برای عطر و طعم و هم برای برای تغذیه.

آلیوم” یک کلمه لاتین است که به معنی سیر است.

با این حال ، به غیر از سیر ، سبزیجات خانواده آلیوم همچنین شامل پیاز ، پیاز کوهی ، موسیر ، تره و پیازچه هستند. اگرچه برخی از سبزیجات آلیوم باعث می شود که هنگام خرد کردن گریه کنیم ، آنها طعم و عطر خوبی به غذاهای ما می دهند و همچنین غنی از ترکیبات مفید گوگرد هستند که از جمله خواص آنتی اکسیدانی ، ضد ویروسی و ضد باکتریایی مزایای سلامتی زیادی را برای بدن فراهم می کنند. همچنین دارای خواص ضد التهابی ، تقویت کننده سیستم ایمنی و ضد پیری در نظر گرفته می شوند.

در دو دهه گذشته، مطالعات مشاهده ای متفاوتی بر روی پتانسیل ضد سرطانی سبزیجات خانواده آلیوم متمرکز شده است. محققان در سراسر جهان مطالعاتی را برای ارزیابی ارتباط بین سبزیجات مختلف آلیوم و خطر انواع مختلف انجام داده‌اند سرطان. نمونه هایی از برخی از این مطالعات در زیر توضیح داده شده است.

ارتباط بین سبزیجات آلیوم و خطر سرطان پستان

مطالعه ای که شامل 660 زن در پورتوریکو بود، مصرف زیاد سیر و پیاز را با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط کرد .

به همین ترتیب، مطالعه ای بر روی 582 زن ایرانی نشان داد که مصرف زیاد سیر و تره فرنگی ممکن است از سرطان پستان محافظت کند. مصرف زیاد پیاز خام ممکن است اثر محافظتی کمی نیز داشته باشد. جالب توجه است، این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف زیاد پیاز پخته شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط است.

مطالعه ای که توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شده است ، ایران میزان مصرف سبزیجات آلیوم در رژیم غذایی و خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان ایرانی ارزیابی کرد. این مطالعه از داده های مبتنی بر پرسشنامه فرکانس غذایی از 285 زن مبتلا به سرطان پستان در تبریز ، شمال غربی ایران ، که بین 25 تا 65 سال داشتند و از نظر کنترل مبتنی بر بیمارستان با سن و منطقه مطابقت داشتند استفاده شد.

یک کارآزمایی بالینی دیگر که توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شد ، ایران تأثیر خوردن پیاز زرد تازه بر شاخص های مربوط به انسولین را در مقایسه با رژیم حاوی پیاز کم در میان بیماران سرطانی پستان که تحت درمان با دوکسوروبیسین بودند ارزیابی کرد. این مطالعه شامل 56 بیمار مبتلا به سرطان پستان که بین 30 تا 63 سال سن داشتند. پس از چرخه دوم شیمی درمانی ، بیماران به طور تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند – 28 بیمار با 100 تا 160 گرم در روز پیاز ، که به آنها زیاد گفته می شود گروه پیاز و 28 بیمار دیگر با 30 تا 40 گرم در روز پیاز کوچک ، به عنوان گروه پیاز پایین ، به مدت 8 هفته. از این تعداد ، 23 مورد برای تجزیه و تحلیل در دسترس بود.

بنابراین، تحقیقات بیشتری در مورد پیاز و سلامت پستان مورد نیاز است.

 

چندین مطالعه مشاهده ای نشان می دهد که مصرف سبزیجات خانواده آلیوم ممکن است به کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان کمک کند. هم پیاز و هم سیر، که در زیر سبزیجات آلیوم قرار دارند، ممکن است به کاهش خطر سرطان معده و سرطان روده بزرگ کمک کنند.  سیر همچنین ممکن است به کاهش خطر سرطان پستان، پروستات، ریه، معده، مری و کبد کمک کند، اما نه سرطان دیستال روده بزرگ. در حالی که پیاز برای کنترل هایپرگلیسمی (گلوکز خون بالا) و مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به سرطان پستان نیز مفید است، اما ممکن است تاثیر قابل توجهی بر خطر سرطان پروستات نداشته باشد و پیاز پخته شده حتی ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد.

  1. 4. میوه های خانواده مرکبات

مرکبات عبارتند از:

  • پرتقال ها
  • گریپ فروت
  • لیمو
  • لیموترش سبز
  • نارنگی ها

مرکبات و پوست آنها مملو از ترکیباتی است که ممکن است از سرطان پستان محافظت کند، از جمله:

  • فولات
  • ویتامین سی
  • کاروتنوئیدها مانند بتا کریپتوکسانتین و بتا کاروتن
  • آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی مانند کورستین، هسپرتین و نارینژنین
  • این مواد مغذی دارای اثرات آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی و ضد التهابی هستند .

 

مرکبات همچنین دارای مقادیر خوبی از سایر ویتامین ها و مواد معدنی هستند که بدن شما برای عملکرد صحیح به آنها نیاز دارد، از جمله ویتامین های B، پتاسیم، فسفر، منیزیم و مس،علاوه بر این، آنها سرشار از ترکیبات گیاهی هستند که فواید سلامتی مختلفی از جمله اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند.

 

این ترکیبات شامل بیش از 60 نوع فلاونوئید، کاروتنوئید و اسانس است و مسئول بسیاری از مزایای سلامتی مرکبات هستند

در واقع، تحقیقات مرکبات را با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها، از جمله سرطان پستان مرتبط می کند. یک مرور ادبیات قدیمی‌تر در سال 2013 از 6 مطالعه شامل 8393 نفر، مصرف زیاد مرکبات را با کاهش 10 درصدی خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط می‌دانست.

  1. 5. توت ها

توت ها حاوی آنتی اکسیدان های قوی هستند که می توانند روندهایی را که در بدن منجر به ایجاد رادیکال های آزاد می شوند و به سلول ها آسیب می رسانند، متوقف سازد. ترکیبات موجود در توت مانع از رشد و گسترش سرطان در بدن می شود. بنابراین، مقداری زغال اخته، تمشک، توت فرنگی و … را به رژیم غذایی ضد سرطان خود اضافه نمایید.

مصرف منظم توت ها ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله سرطان پستان کمک کند. آنتی اکسیدان های موجود در انواع توت ها، از جمله فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها، در برابر آسیب سلولی و همچنین رشد و گسترش سلول های سرطانی محافظت می کنند .

قابل ذکر است، یک مطالعه قدیمی در سال 2013 که شامل 75929 زن بود، مصرف بیشتر انواع توت ها – و به ویژه زغال اخته – را با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان منفی گیرنده استروژن مرتبط دانست .

مطالعه جدید نشان می‌دهد توت فرنگی با کاهش روند رشد تومور، با سرطان پستان مقابله می‌کند. تیمی از محققان نشان دادند عصاره توت فرنگی موجب توقف گسترش سلول‌های سرطان پستان رشدیافته در لابراتوار شد، حتی زمانی که سلول‌های سرطانی در موش‌ها تزریق شدند.

  1. 6. هلو، سیب، گلابی و انگور

نشان داده شده است که میوه ها – به ویژه هلو، سیب، گلابی و انگور – در برابر سرطان پستان محافظت می کنند. در مطالعه بزرگ سال 2013 که در بالا ذکر شد، زنانی که حداقل 2 وعده هلو در هفته مصرف می کردند تا 41 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان گیرنده گیرنده استروژن را داشتند . جالب توجه است، یک مطالعه قدیمی در سال 2014 نشان داد که آنتی اکسیدان های پلی فنل موجود در هلو از رشد و گسترش رده سلولی سرطان پستان انسان کاشته شده در یک مدل حیوانی جلوگیری می کند .

مطالعاتی که داده‌های صدها هزار زن را تجزیه و تحلیل می‌کنند، مصرف سیب و گلابی را با خطر کمتر سرطان پستان مرتبط می‌دانند. برخی از مطالعات لوله آزمایش همچنین نشان می دهد که برخی از ترکیبات موجود در انگور – از جمله فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها – می توانند از سلول های سرطان پستان محافظت کنند. تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است .

  1. 7. ماهی چرب

ماهی های چرب، از جمله سالمون، ساردین و ماهی خال مخالی به دلیل فواید سلامت چشمگیرشان شناخته شده اند. چربی های امگا 3، سلنیوم و آنتی اکسیدان هایی مانند آستاگزانتین ممکن است اثرات محافظتی در برابر سرطان داشته باشند . برخی مطالعات نشان می‌دهند که خوردن ماهی‌های چرب به طور خاص خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد.

یک مرور ادبیات قدیمی در سال 2013، 21 مطالعه را که در مجموع 883585 نفر را شامل می شد، تجزیه و تحلیل کرد. محققان دریافتند افرادی که بیشترین مصرف غذاهای دریایی از منابع امگا 3 را داشتند در مقایسه با افرادی که کمترین مقدار را مصرف می کردند تا 14 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان داشتند. سایر مطالعات در مورد مصرف ماهی و اسیدهای چرب آن یافته های مشابهی را گزارش می دهند .

 

متعادل کردن نسبت امگا 3 به امگا 6 با خوردن ماهی های چرب بیشتر و روغن های تصفیه شده کمتر و غذاهای فوق فرآوری شده ممکن است به کاهش خطر سرطان پستان شما نیز کمک کند .

  1. 8. غذاهای تخمیر شده

غذاهای تخمیر شده مانند ماست، کیمچی، میسو و کلم ترش حاوی پروبیوتیک ها و سایر مواد مغذی هستند که ممکن است از سرطان پستان محافظت کنند .

بررسی ادبیات 27 مطالعه در سال 2015، مصرف محصولات لبنی، از جمله محصولات لبنی تخمیری مانند ماست و کفیر را با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان در جمعیت های غربی و آسیایی مرتبط کرد. مطالعات لوله آزمایش و تحقیقات حیوانی نشان می دهد که این اثر محافظتی با اثرات تقویت کننده سیستم ایمنی برخی پروبیوتیک ها مرتبط است .

  1. 9. لوبیا

لوبیا سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. به طور خاص، محتوای بالای فیبر آنها ممکن است از سرطان پستان محافظت کند.

مطالعه ای که روی 4706 زن انجام شد نشان داد که مصرف زیاد لوبیا خطر ابتلا به سرطان پستان را تا 20 درصد در مقایسه با مصرف کم لوبیا کاهش می دهد . علاوه بر این، در مطالعه‌ای که شامل 1260 زن نیجریه‌ای بود، خطر ابتلا به سرطان پستان در افرادی که بیشترین مصرف لوبیا را داشتند در مقایسه با کسانی که کمترین میزان مصرف را داشتند تا 28 درصد کاهش داشت.

  1. 10. گیاهان و ادویه جات ترشی جات

گیاهان و ادویه ها حاوی ترکیبات گیاهی هستند که ممکن است به محافظت در برابر سرطان پستان کمک کنند. اینها شامل ویتامین ها، اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان های پلی فنل هستند.

به عنوان مثال، پونه کوهی دارای آنتی اکسیدان های کارواکرول و رزمارینیک اسید است. یک مطالعه لوله آزمایش در سال 2017 نشان داد که این آنتی اکسیدان ها اثرات ضد سرطانی قابل توجهی را در برابر رده های سلولی تهاجمی سرطان پستان نشان می دهند .

کورکومین، ترکیب فعال اصلی در زردچوبه، همچنین خواص ضد سرطانی قابل توجهی را نشان داده است، مانند آپیژنین، فلاونوئید غلیظ در جعفری ،از آنجایی که بسیاری از گیاهان و ادویه های دیگر نیز دارای اثرات ضد سرطانی قوی هستند، ایده خوبی است که انواع مختلفی مانند آویشن، مخلوط ادویه کاری و زنجبیل را در رژیم غذایی خود بگنجانید .

  1. 11. غلات کامل

غلات کامل مانند گندم، برنج قهوه ای، جو، کینوا و چاودار سرشار از انواع مواد مغذی مهم از جمله فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند .علاوه بر این، آنها همچنین ممکن است دارای خواص قدرتمند مبارزه با سرطان باشند.

در واقع، یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که مصرف حداقل هفت وعده غلات کامل در هفته با کاهش قابل توجهی در خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان مرتبط است .

مطالعه دیگری که شامل 10812 زن میانسال بود نشان داد که خوردن کربوهیدرات های با کیفیت بالا، مانند غلات کامل، با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان در طی یک دوره 12 ساله مرتبط است .

 

علاوه بر این، تحقیقات دیگر نشان می دهد که افزودن غلات کامل به رژیم غذایی می تواند در برابر چندین نوع سرطان دیگر نیز از جمله سرطان پانکراس، کولورکتال، معده و مری محافظت کند.

  1. 12. گردو

گردو فهرست بلندبالایی از فواید دارد و منبع بزرگی از چربی های سالم برای قلب از جمله اسید آلفا لینولنیک است .جالب توجه است، برخی تحقیقات نشان می دهد که افزودن گردو و انواع دیگر آجیل به رژیم غذایی شما حتی می تواند به محافظت در برابر سرطان پستان کمک کند.

بر اساس یک مطالعه در سال 2015 که روی 201 نفر انجام شد، افرادی که بیشترین میزان گردو، بادام زمینی و بادام را در هفته مصرف می کردند، 2 تا 3 برابر کمتر از افرادی که هیچ آجیلی مصرف نمی کردند، در معرض ابتلا به سرطان پستان بودند.

مطالعه کوچک دیگری به تأثیر گردو بر زنان مبتلا به سرطان پستان پرداخت. محققان دریافتند که مصرف 2 اونس (57 گرم) گردو در هر روز به مدت 2 تا 3 هفته منجر به تغییرات قابل توجهی در سطوح ژن‌های خاصی می‌شود که رشد و گسترش سلول‌های سرطان پستان را کنترل می‌کنند .

علاوه بر این، یک مطالعه لوله آزمایشی در سال 2016 نشان داد که ترکیبات خاصی که از گردو جدا شده‌اند می‌توانند رشد سلول‌های سرطان پستان را تا 63 درصد مسدود کنند .

خلاصه

غذاهایی که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان کمک کنند عبارتند از سبزیجات و میوه‌ها، ماهی‌های چرب، غذاهای تخمیری، لوبیا، بسیاری از گیاهان و ادویه‌ها، غلات کامل و گردو.

غذاها و نوشیدنی هایی که باید اجتناب کرد

در حالی که برخی از غذاها ممکن است از سرطان پستان محافظت کنند، برخی دیگر ممکن است خطر ابتلا را افزایش دهند. به این ترتیب، بهتر است مصرف غذاها و نوشیدنی های زیر را کاهش دهید – یا به طور کامل از آنها اجتناب کنید:

الکل: استفاده از الکل، به ویژه نوشیدن زیاد، ممکن است به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد .

فست فود: خوردن فست فود به طور منظم دارای معایب بسیاری است، از جمله افزایش خطر بیماری قلبی، دیابت، چاقی و سرطان پستان .

غذاهای سرخ شده: تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی سرشار از غذاهای سرخ شده ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. در واقع، در مطالعه‌ای بر روی 620 زن ایرانی زیر 50 سال، مصرف غذای سرخ‌شده بزرگ‌ترین عامل خطر برای ابتلا به سرطان پستان بود.

گوشت های فرآوری شده: گوشت های فرآوری شده مانند بیکن و سوسیس ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهند. بررسی ادبیات 2018 از 18 مطالعه، مصرف گوشت بسیار فرآوری شده را با 9 درصد بیشتر خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط کرد .

شکر افزوده شده: رژیم غذایی سرشار از قند افزوده ممکن است با افزایش التهاب و بیان آنزیم های خاص مرتبط با رشد و گسترش سرطان، به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد .

کربوهیدرات های تصفیه شده: رژیم های غذایی سرشار از کربوهیدرات های تصفیه شده، از جمله رژیم معمولی غربی، ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد. سعی کنید کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید و محصولات شیرین شیرین را با محصولات غلات کامل و سبزیجات غنی از مواد مغذی جایگزین کنید .

سویا و سرطان پستان

بسیاری از مردم همچنین تعجب می کنند که آیا محصولات سویا – مانند توفو، شیر سویا و ادامام – می توانند بر خطر ابتلا به سرطان پستان تأثیر بگذارند. تحقیقات مختلط است.

طبق بخشی از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی، مصرف مقادیر بالای ایزوفلاون ها، ترکیبی که در سویا یافت می شود، می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد. ایزوفلاون ها اثرات استروژن را تقلید می کنند .

با این حال، مطالعات روی انسان ها در واقع نشان داده است که افزایش مصرف سویا با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط است .

علاوه بر این، مصرف سویا در واقع ممکن است نتایج را بهبود بخشد و به محافظت در برابر عود در افراد مبتلا به سرطان پستان کمک کند .

خلاصه

برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان، از الکل، فست فود، غذاهای سرخ شده، گوشت های فرآوری شده، شکر اضافه شده و کربوهیدرات های تصفیه شده دوری کنید. تحقیقات روی سویا متفاوت است، اما مطالعات انسانی نشان می دهد که ممکن است در برابر سرطان پستان محافظت کند.

سایر ملاحظات سبک زندگی

شکی نیست که رژیم غذایی شما می تواند به پیشگیری از بیماری های مزمن از جمله سرطان پستان کمک کند. با این حال، بسیاری از انتخاب‌های سبک زندگی دیگر ممکن است بر خطر سرطان شما نیز تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال، ورزش منظم، استراحت کافی و پرهیز از سیگار، محافظت قابل توجهی در برابر سرطان پستان ایجاد می کند. حفظ وزن متوسط بدن نیز ممکن است به کاهش خطر کمک کند . علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان می دهد که برخی از محصولات مراقبت از پوست ممکن است خطر سرطان پستان را افزایش دهند.

به عنوان مثال، بسیاری از مرطوب کننده ها، لوازم آرایشی و محصولات مو حاوی پارابن هستند، نوعی ماده شیمیایی که می تواند در ایجاد سرطان پستان نقش داشته باشد. پارابن ها مختل کننده غدد درون ریز در نظر گرفته می شوند، به این معنی که ممکن است تأثیر منفی بر هورمون های شما داشته باشند .

قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌ها، و همچنین اختلالات غدد درون ریز موجود در موادی مانند پلاستیک، ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را نیز افزایش دهد .

بنابراین، انتخاب محصولات مراقبت از پوست، باغبانی و تمیز کردن طبیعی ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.

خلاصه

انتخاب سبک زندگی برای ارتقای سلامت و اجتناب از مواد شیمیایی بالقوه مضر در محصولات شخصی و خانگی ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد. به طور کلی، خطر سرطان پیچیده است اما مطمئناً تحت تأثیر رژیم غذایی شما قرار دارد.

پیروی از یک رژیم غذایی مغذی غنی از غذاهایی مانند سبزیجات برگدار، مرکبات و ماهی های چرب ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان کمک کند. محدود کردن یا اجتناب از مواردی مانند الکل، گوشت های بسیار فرآوری شده و غذاها و نوشیدنی های شیرین ممکن است به همان اندازه مهم باشد.

به خاطر داشته باشید که قرارهای منظم پزشکی و غربالگری سرطان پستان برای تشخیص و تشخیص زودهنگام بسیار مهم است. اگر در مورد خطر ابتلا به سرطان پستان یا فرآیند غربالگری سؤالی دارید با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کنید.

Hide picture