هر آنچه باید در مورد تربیت فرزند بدانیم- مهندس فاطمه فردرو
هر آنچه باید در مورد تربیت فرزند بدانیم
فاطمه فردرو
خانواده اولین پایه گذار شخصیت و معیارهای فکری کودک است و نقش مهمی در تعیین سرنوشت و زندگی آینده او دارد. خانواده نخستین محیطی است که کودک با جهان آشنا می شود و شخصیتش کم کم شکل می گیرد.همه ما می دانیم که بزرگ کردن و تربیت فرزند یکی از سخت ترین و پر زحمت ترین کارهایی است که افراد کم ترین آمادگی را برای انجام آن در خود احساس می کنند. در رابطه با تربیت فرزند همیشه سوال هایی در ذهن والدین شکل می گیرد که پاسخ دهی به این سوالات می تواند زمینه رابطه ی بهتر و صمیمی تری را بین والدین و فرزندانشان فراهم کند علاوه بر اینکه از پیش آمدن خیلی از مشکلات در آینده جلوگیری می کند.
از سوال های خیلی مهمی که می توان به آن اشاره کرد موارد زیر است:
تربیت یعنی چه؟
تربیت از کی باید آغاز شود؟
تربیت توسط چه کس یا کسانی باید انجام شود؟
تربیت در چه محلی باید انجام شود؟
تربیت تا چه زمانی باید ادامه پیدا کند؟
و سوال آخر اینکه اصلا تربیت چگونه باید انجام شود؟
در ادامه این مقاله به این سوال ها پاسخ های واضح و روشنی خواهیم داد، پس شما رو دعوت می کنم که این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
تربیت یعنی چه؟
تربیت در لغت به معنای رشد است و تعریفی که برخی از دانشمندان از اصطلاح تربیت داشته اند عبارت است از:
“تعلیم و تربیت عبارت است از کشف استعدادهای طبیعی و شکوفا ساختن آنها”
یا “تعلیم و تربیت عبارت است از برنامهریزی و فعالیت محاسبه شده در جهت رشد کودک و سلامت خانواده ”
با توجه به تعریف های بالا می توان به این نتیجه رسید که تربیت فرزند یعنی رشد و شکوفای فرزند به بهترین شکل ممکن به طوری که فرزندمان برای زندگی فردی و اجتماعیش فردی مفید واقع شود. بنابراین بهترین تعریف تربیت رعایت اصل قاطعیت همراه با مهربانی است.
نکته ای که والدین در تربیت فرزندانشان نباید فراموش کنند این است که به هیچ عنوان نباید از معلومات یا فرمول هایی که از دیگران می آموزند بدون بررسی شرایط خود و فرزندشان به عنوان مدل تربیتی استفاده کنند.یعنی همه ما پدر و مادرها باید اصول مهم و صحیح تربیتی را یاد بگیریم و در آن ها تفکر و بررسی کنیم، در شرایط مختلف به روش های مناسب با شخصیت و سن فرزندمان از آن ها استفاده نماییم.
مقاله کامل خانم فاطمه فردرو را در شماره بعدی ماهنامه جلا – اندیشه روز مظالعه فرمایید