نقش فناوری در معماری قرن بیست و یکم – کارشناس ارشد معماری دانیال سلیانچی

 

معرفی

رشد تصاعدی در حال تکامل در فناوری از طریق برنامه‌های کاربردی، محصولات و خدمات جدید، نوآوری مداوم در فناوری، و اقتصاد به سرعت در حال تغییر، انگیزه ایجاد یک معماری اساساً جدید برای قرن بیست و یکم است. مدل‌های کسب‌وکار معماری سنتی، روش‌های تحویل و سیستم‌های ارتباطی به سمت برآوردن نیازهای دقیق و دستیابی به محصولات و خدمات کاملاً تعریف‌شده اما محدود و در نتیجه خدمات، با پارامترهای شناخته شده و کاملاً تعریف شده جهت‌گیری شده‌اند. در نتیجه، این سیستم‌ها و روش‌های تحویل معماری نسبتاً محدود بوده‌اند، زیرا مقیاس‌بندی خدمات و قابلیت‌ها در پروژه‌ها دشوار شده است و در عین حال کیفیت، راحتی و زمان را به طور قابل‌توجهی در طول سال‌ها بهبود می‌بخشد.

چالش‌هایی که معماری را در نتیجه تکامل مداوم فناوری تحت تأثیر قرار می‌دهد، جایگزینی طرح‌ها و سیستم‌های طراحی سفت و سخت سنتی را با طرح‌هایی که با مد روز دنیای مدرن همسو هستند، به مصلحت تبدیل کرده است. فن آوری جدید معماری را قادر می سازد تا از طریق افزایش ظرفیت، تقاضای فزاینده برای خدمات – و محصولات را تامین کند. و قطعا ظرفیت بیشتری مورد نیاز است. با این حال، ظرفیت بالا به تنهایی عملکرد بالا را تضمین نمی کند، و قابلیت عملکرد بالا قطعا انعطاف پذیری لازم را تضمین نمی کند. در هر صورت، فناوری دیجیتال، که به طور مثبت در تمام جنبه‌ها در معماری قرن بیست و یکم تکامل می‌یابد، به سرعت در حال رشد است و زیرساخت پایه‌ای را فراهم می‌کند که می‌تواند به صورت پویا ادغام و استفاده شود. این زیرساخت را می توان یک پلت فرم قابل برنامه ریزی در نظر گرفت که می تواند خدمات بسیار بیشتری را نسبت به استقرارهای سنتی پشتیبانی کند، از جمله خدمات بسیار متمایز و قطعی.

 

فناوری و معماری قرن بیست و یکم

فناوری دهکده جهانی را طبقه بندی و متحول کرده است. فقط 20 سال پیش، جستجوی اطلاعات از طریق اینترنت وجود نداشت، شبکه های اجتماعی با تلفن به همین ترتیب، و 5 سال پیش “توئیت ها” از شخصیت های کارتونی بود. اکنون پیشرفت‌هایی در فناوری صورت گرفته است که به مراقبت‌های بهداشتی، آموزش، علم، تجارت، دولت، دفاع و سرگرمی محدود نمی‌شود. در معماری، شواهد ملموسی وجود دارد که نشان می‌دهد نوآوری فناوری در این زمینه دائماً در حال افزایش است: چند نمونه از طراحی به کمک رایانه (CAD)  و همکاران مشاهده شده است (این مورد بیشتر مورد بحث قرار خواهد گرفت). مزایای چشمگیر فناوری را می توان در دستیابی به پیچیدگی در اشکال ساختمان مشاهده کرد. افزایش هماهنگی بین متخصصان؛ روش های طراحی و قرارداد صرفه جویی در هزینه؛ و حضور از راه دور برای کاهش گازهای گلخانه ای صرف شده برای رفت و آمد با هدف پایداری. برنامه های کاربردی آینده به طور فزاینده ای به پردازش مجموعه داده های بزرگ و ناهمگن (“داده های بزرگ”)، با استفاده از طرح های توزیع شده، کار در محدودیت های فاکتور فرم و تطبیق استقرار سریع با عملیات کارآمد نیاز خواهند داشت.

معماری قرن بیست و یکم معمولاً معماری معاصر نامیده می شود، اگرچه تحت هیچ سبکی طبقه بندی نمی شود. پیش‌فرض معماری قرن بیست و یکم این است که هدف آن استفاده از مصالح و فناوری‌های بهتر برای ساختمان‌های بهتر است که اساساً پایدار هستند. بنابراین پیشرفت‌های فناوری باید پیشرفت‌هایی را در معماری به ارمغان آورد: هندسه پیچیده، ارتفاعات شگفت‌انگیز، ساختارهایی که فیزیک را به چالش می‌کشند. در حالی که همچنان کارآمد، بسیار پایدار و بادوام باقی می ماند.

در 30 سال گذشته و به طور قابل توجهی 19 سال، پیشرفت ها و پیشرفت های سریعی در سخت افزار، نرم افزار / برنامه های کاربردی و سیستم های شبکه صورت گرفته است. هزینه‌های سخت‌افزار/نرم‌افزار دیجیتال پایه در حالی که قدرت آن‌ها افزایش می‌یابد تثبیت می‌شود و سخت‌افزار و نرم‌افزار دیجیتال پایه را در دسترس بسیاری از متخصصان (و در این مورد، معماران) قرار می‌دهد. این تحولات به شدت تحت تأثیر شرایط اقتصادی و اجتماعی بود که در آن اتفاق افتاد، به این معنی که برخی ادامه خواهند داشت در حالی که برخی دیگر احتمالاً به چالش کشیده می شوند یا معکوس می شوند.

از جمله روندهایی که به نظر می رسد ادامه دارند عبارتند از:

  • تعداد افرادی که به اینترنت و شبکه های تلفن همراه دسترسی دارند در حال افزایش است و دسترسی شبکه ها به سمت جنوب جهانی در حال گسترش است. برآورد جمعیت جهانی کاربران اینترنت در ژوئن 2010، 1.97 میلیارد بود، این رقم در سال 2015 به حدود 2 میلیارد نفر افزایش می یابد و در حال حاضر به 7.7 میلیارد در سال 2019 می رسد. این یک افزایش قابل توجه است.
  • اطلاعات از راه دور ذخیره شده و از طریق شبکه ها قابل دسترسی است. مقدار مواد موجود به صورت دیجیتال در حال افزایش است و تعداد بیشتری از آن از طریق شبکه در دسترس است. این امر با شبکه های 5G حتی آسان تر خواهد شد.
  • هوش مصنوعی، یادگیری ماشین به عنوان یک سرویس و کاربرد آن در تمامی زمینه ها از جمله معماری
  • واقعیت افزوده و کاربرد آن در معماری

تاثیر رو به رشد فناوری بر معماری قرن بیست و یکم ریشه در دوره نوآوری انقلاب صنعتی دارد. این کار از طریق ظهور فولاد، بتن مسلح، آسانسور و غیره آغاز شد. این امر با بهره گیری از مزایای انقلاب صنعتی، قابلیت های سبک های معماری مدرن را افزایش داد. اکنون عصر فناوری دیجیتال توانایی بیشتری را برای بیان به ویژه از طریق اطلاعات دیجیتال و شیوه های ارتباطی با استفاده از فرآیندها و تکنیک های مرتبط و قابل ادغام برای متخصصان و پرسنل شاغل در این صنعت فراهم می کند. CATIA نمادین ترین فناوری دیجیتال برای طراحی سیستم ها است که توسط IBM در سال 1982 ساخته شد و حتی تا به امروز به طور گسترده برای پشتیبانی از فرآیند طراحی استفاده شده است. CATIA به فرانک گری اجازه داد تا به ساختار تکتونیکی دست یابد که هیچ سنگ تراشی گوتیک یا باروک نمی توانست تصورش را بکند: موزه گوگنهایم. و توسط فیلیپ جانسون به عنوان مهمترین ساختمان زمان ما توصیف شده است.

طبیعت انقلابی فناوری، حتی در طراحی و عمل معماری، مرزهای خود را در طول سال ها گسترش داده است. اکنون، ما جریان اصلی طراحی به کمک رایانه  (CAD)، مدل سازی اطلاعات ساختمان  (BIM) و ابزارهای آن، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، چاپ سه بعدی، قراردادهای به کمک فناوری مانند تحویل پروژه یکپارچه، نرم افزار تشخیص برخورد، نرم افزار نقشه برداری سیستم اطلاعات جغرافیایی، یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی، در میان بسیاری دیگر. دیدن اینکه همه این فناوری‌ها در صنعت معماری استفاده می‌شوند بسیار جذاب و حتی حیاتی‌تر شده است. این فناوری‌ها قابلیت‌های طراحی و ساخت زیرساخت‌ها را تا حد زیادی گسترش می‌دهند.

 

فناوری دیجیتال مزایای زیادی را در دنیای معماری فراهم می کند. فناوری نقش معمار را به سمت گسترده تر شدن و ادغام صنعت ساختمان با سایر صنایع بدون از دست دادن ارتباط تغییر داده است. نقش هایی مانند مشاوران پایداری، معماران سبز، کارشناسان تجسم، طراحان سیستم های ساختمان به دلیل فناوری امکان پذیر شده اند. با فناوری دیجیتال، داده ها و عملکرد را می توان در کنار شهود و خلاقیت در طراحی معماری به درستی مورد استفاده قرار داد. این برای تولید نسل بعدی ساختمان‌هایی که می‌توانند چالش‌های کلیدی مانند پایداری، انعطاف‌پذیری و حتی فرهنگ را در دهکده جهانی حل کنند، حیاتی است. همچنین استدلال شده است که پیشرفت در فناوری می تواند به معماران کمک کند تا توانایی های خود را بهتر بفروشند. تجسم و ابزارهای گرافیکی جدیدتر مانند واقعیت مجازی و واقعیت افزوده ارتباطات را بهبود می بخشد و به پل زدن دنیای معمار با دنیای معمولی کمک می کند. توانایی های داستان سرایی معمار برای متقاعد کردن و شامل کردن ذینفعان برای دستیابی به یک پروژه بسیار بهبود یافته است. طراحی مبتنی بر داده، از طریق فناوری، ساخت ساختمان‌ها را برای دستیابی به معیارهای عملکردی امکان‌پذیر کرده است، به این ترتیب، چیدمان مشترک کارآمد کارها  (CAWs) می‌تواند با استفاده از این معیارها به عنوان دستورالعمل اجرا شود.

رسانه‌های اجتماعی از فناوری‌های مبتنی بر وب و موبایل برای تبدیل ارتباطات به گفت‌وگوی تعاملی استفاده می‌کنند که امکان ایجاد و تبادل محتوای تولید شده توسط کاربر را فراهم می‌کند و ساختاری برای سازماندهی و همکاری افراد فراهم می‌کند. رسانه‌های اجتماعی همچنین امکان تعامل در مقیاس جهانی را فراهم می‌کنند و این امکان را برای کاربران فراهم می‌کند که محتوا یا نظرات خود را اضافه کنند و گروه‌هایی را به سرعت تشکیل دهند. ابزارها و پلتفرم های اجتماعی مشابه شامل فیس بوک، لینکدین، توییتر، Houzz و همکاران است و مزایایی را در کسب و کار، هماهنگی، تجسم، ارائه و شبکه فراهم می کند.

رسانه های اجتماعی حداقل از سه منظر متفاوت بر هنر تأثیر می گذارند: آنها با تطبیق محتوا با افرادی که به دنبال آن هستند، به جذب مخاطبان به شایستگی های معماری کمک می کنند. آنها بستری را برای مشارکت در گفتگو و انتقاد پیرامون جوامع مورد علاقه فراهم می کنند. آنها ابزارهایی را به سازمان ها می دهند تا به افکار عمومی گوش دهند و در مورد محتوا، روش ها و سیستم های آینده بازخورد بگیرند. ابزارهای اجتماعی تعبیه شده در برنامه‌های CAD به متخصصانی که روی پروژه‌ها کار می‌کنند این امکان را می‌دهد تا به سرعت و بدون نیاز به حضور در کنار هم اطلاعات را به اشتراک بگذارند.

 

References

Designing21 st Century Communications: Architecture, Services, Technology and Facilities Mambretti, Joe2010

Site: https://www.forbes.com/sites/bernardmarr/2019/09/30 /the-7-biggest-technology-trends-in2020 -everyone-must-get-ready-for-now/#39c42F922615

https://www.internetworldstats.com/stats.htm

How does technology impact Architecture, Mufana2011

Technology in Architecture Architecture Today http://www.architecturetoday.co.uk/technology-in-architecture/

Hide picture