دور خیز همسایگان
قطر 2022 یک نمایش قدرت ( POWER PLAY ) است که بیشتر همسایگان را هدف قرار می دهد تا منتقدان اروپایی
نویسنده : داوود سلیانچی
رئیس انجمن جت اسکی و جت بُت جمهوری اسلامی ایران
تقریباً پیش از یک دهه پیش بهعنوان غیرممکنترین پیشنهاد برای میزبانی جام جهانی آغاز شد: پیشنهادی عجیب برای استادیومهای «خنککننده با هوا» در گرمای تابستانی صحرای یک امارت عربی کوچک و مبهم با یک شهر، دوحه، با جمعیت. فقط 300000 شهروند با این حال، قطر، ثروتمندترین کشور سرانه روی زمین است ، و در آن شب سرد زوریخ در دسامبر 2010، پیشنهاد آن موفق شد اکثریت آرای کمیته اجرایی فیفا را به دست آورد و حق میزبانی جام جهانی 2022 را به خود اختصاص دهد.
انتخاب میزبان
روند مناقصه برای میزبانی جام جهانی فوتبال 2018 و 2022 در ژانویه 2009 آغاز شد و اتحادیه های ملی تا 2 فوریه 2009 فرصت داشتند تا علاقه خود را ثبت کنند.در ابتدا، یازده پیشنهاد برای جام جهانی فوتبال 2018 ارائه شد، اما مکزیک بعداً از روند رسیدگی انصراف داد، و پیشنهاد اندونزی توسط فیفا در فوریه 2010 رد شد، زیرا فدراسیون فوتبال اندونزی نامه ای مبنی بر ضمانت دولت اندونزی ارائه نکرد و تا اینکه قطر جام 2022 را تصاحب کرد. در طول فرآیند مناقصه، همه کشورهای غیر یوفا به تدریج از پیشنهادات سال 2018 خود پس گرفتند، بنابراین تضمین می کردند که یک کشور یوفا میزبان جام 2018 خواهد بود و در نتیجه کشورهای یوفا واجد شرایط برای مناقصه 2022 نیستند. در پایان، پنج پیشنهاد برای جام جهانی فوتبال 2022 ارائه شد: استرالیا، ژاپن، قطر، کره جنوبی و ایالات متحده. کمیته اجرایی بیست و دو عضوی فیفا در 2 دسامبر 2010 در زوریخ تشکیل جلسه داد تا میزبان هر دو تورنمنت را انتخاب کند. که در نهایت آمریکا و قطر به مرحله نهایی رسیدند و قطر به عنوان گزینه نهائی معرفی شد.
زمانی که سپ بلاتر، کمی بعد از ناهار در 2 دسامبر 2010، کلمه “قطر” را خواند، کمی حواسش پرت شد. ده دقیقه قبل، بلاتر مهر مومی قرمز روی یک پاکت دیگر را شکسته بود و با جیغ طولانی شادی گونه گفت: «روسیه».
جمعیت از قبل شروع به جوشیدن کرده بود. انواع رسانه های برافروخته به سمت خروجی ها منحرف شدند. خود بلاتر که در حضور گوی طلایی درخشان و براق خود، جام جهانی، بسیار زنده بود، روی صحنه کمی پژمرده شده بود، شاید در آن لحظه اولین تکان های طوفانی را که قرار بود بیاید احساس می کرد.
پیشنهاد انتقال مسابقات به زمستان و در نتیجه اجتناب از گرمای شدید ماه های ژوئن و جولای، به دلیل تأثیر بالقوه بر لیگ های اروپایی بسیار بحث برانگیز شده است، به طوری که ریچارد اسکادامور، رئیس اجرایی لیگ برتر انگلیس تهدید به شکایت از فیفا کرد. حرکتی که هنوز اتفاق نیفتاده است.
تحقیقات فشرده فیفا در مورد رای، پیشنهاد قطر را نامنظم تر از استرالیا یا انگلیس برای سال 2018 پیدا نکرد و تحقیقات جنایی FBI در مورد بارونهای فوتبال آمریکایی فیفا هیچ نتیجه محکمی علیه قطر نداشت. محکومیت بین المللی رژیم قطر برای کارگران مهاجر، اکنون بخشی از روند اصلاحاتی است که دولت با مشارکت سازمان بین المللی کار انجام می دهد. در ژوئن سال گذشته، خصومتهای سیاسی در منطقه فوری شروع شد و قطر همچنان در معرض محاصره واقعی قرار دارد که توسط همسایه بسیار بزرگتر، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر رهبری میشود. با این حال، آمادهسازی در داخل کشور تقریباً بدون مشکل ادامه دارد. تقویم فوتبال قبلاً تغییر کرده است . برای فرار از گرمای تابستان، جام جهانی را برای اولین بار از تابستان به زمستان منتقل کرد.
از آن زمان، میزبانی برنامه ریزی شده قطر برای مسابقات ، شعار همه جا حاضر آن در دوحه “تحویل شگفت انگیز” با مأموریت اعلام شده اش برای متحد کردن مردم در خاورمیانه و ارائه یک تجربه مثبت اعراب – از طوفان چالش ها جان سالم به در برده است. موجی از اتهامات فساد وجود داشته است که دبیرکل «کمیته عالی» سازماندهی جام جهانی، حسن الثوادی، مکررا آن را رد کرده، محکوم کرده و با عصبانیت آنها را به عنوان تعصب ضد عربی رد کرده است.
بنابراین، هنوز به طرزی باورنکردنی، تا چند ماه دیگر ، بازی افتتاحیه قطر 2022 از ساعت 10 صبح به وقت گرینویچ در 21 نوامبر در ورزشگاه البیت در شهر الخور در 50 مایلی دوحه در ساحل شمال شرقی آغاز خواهد شد. به جرأت می توان گفت که سفری غیرمعمول به این نقطه بوده است که هنوز با سوالات بی پاسخ بسیاری همراه بوده است. این در مورد “چگونه” نیست. اکنون می دانیم که این یک طرح بسیار خوب اجرا شده برای تهیه اولین جام جهانی خلیج فارس بود، طرحی که باعث می شود کیف های دستی رایگان اتحادیه فوتبال انگلیس، اپتیک جلیقه ای دیوید کامرون، بسیار ساده لوح به نظر برسند.
جام جهانی فوتبال در قطر در حال شکل گیری است تا رویدادی متفاوت با سایرین باشد. برگزارکنندگان می گویند که این فرصت را برای تماشای دو مسابقه در یک روز، در استادیوم های کاملاً جدید با فناوری خنک کننده داخلی ارائه می دهد .
در حالی که در یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان، پرطرفدارترین ورزش روی کره زمین را تماشا می کند، تجملات افسارگسیخته را به نظاگر خواهید بود . اما آیا همه اینها قیمتی فراتر از میلیاردها دلار صرف ساخت آن شده است؟
قطر کجاست؟
قَطَر با نام رسمی دولت قطر کشوری در جنوب غربی قاره آسیا در منطقه خاورمیانه و در شرق شبهجزیره عربستان، و در بخش جنوبی خلیج فارس واقع شدهاست. تاریخ زندگی انسان در شبه جزیره عربستان و قطر به عصر سنگی و حدود 50 هزار سال پیش برمیگردد. در دوران ساسانی، این منطقه تحت حاکمیت ایران بود. در سال 1871 امپراطوری عثمانی بر این منطقه مسلط شد و طی قراردادی بین انگلستان و امپراطوری عثمانی، قطر در سال 1913 تحت حاکمیت انگلیس درآمد و مستعمره این کشور شد.
در سال 1971 قطر استقلال خود را اعلام کرد و از تابعیت انگلستان بیرون آمد. با کشف منابع انرژی خصوصا نفت در این منطقه، قطر روند توسعه و رشد خود را مانند کشور امارات شروع کرد و اکنون یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا و توسعهیافتهترین کشورهای حاشیه خلیج فارس و غرب آسیاست.
قطر پایتخت آن، دوحه است. این کشور مرز مشترک زمینی با عربستان سعودی، و مرز آبی با کشورهای ایران، کویت، عراق، عربستان، بحرین و امارات متحده عربی دارد.
شبه جزیره قطر از شمال شرق عربستان به طول ۱۶۰ کیلومتر به داخل خلیج فارس گسترده شدهاست. قطر میان عرضهای ۲۴° و۲۷° شمالی و طول ۵۰° و۵۲° شرقی جای گرفتهاست . مساحت قطر 11، 493 کیلومتر مربع است. شبه جزیره قطر از شمال شرق عربستان به داخل خلیج فارس گسترده شده است. خاک این کشور، مسطح بوده و از یک صحرای خشک تشکیل شده است. شهرهای قطر عبارت اند از وکره، خور، دخان، زباره، شمال، مسیعید، رأس لفان.
پول
جام جهانی قطر در هشت ورزشگاه در ماه های نوامبر و دسامبر سال امسال برگزار می شود. هفت استادیوم جدید هستند و یکی از آنها تحت بازسازی عظیمی قرار گرفت تا ظرفیت آن افزایش یابد.
از زمانی که قطر در دسامبر 2010 توسط فدراسیون جهانی فوتبال فیفا به طور جنجالی مجوز این رویداد را دریافت کرد، این کشور در حال توسعه زیرساخت هایی است که می تواند 1.5 میلیون بازدید کننده را در خود جای دهد. رقم تیتر دقیقاً چقدر پول برای این هزینه شده است بسته به اینکه دقیقاً چه چیزی های شامل می شود متفاوت است.
مقامات قطری ارقام مختلفی را برای هزینه ورزشگاه و هزینه توسعه زیرساخت قطر در سال های منتهی به این رویداد ارائه کرده اند. برآوردهای قبلی از کل هزینه – شامل تمام هتلها، جادهها، فضاهای عمومی و حملونقل و همچنین ورزشگاهها، این رقم را حدود 220 میلیارد دلار اعلام کرده بود، اما آخرین مجموع آن از سوی یک مقام قطری حدود 200 میلیارد دلار بود. این به گفته سفیر این کشور در روسیه در ماه اکتبر به نقل از خبرگزاری تاس روسیه بود.
در هر صورت، این مبلغی را چندین برابر بیشتر از مبلغی است که برای هر رویداد ورزشی مشابهی مانند جام جهانی یا المپیک قبلی هزینه شده است. به همین ترتیب، هزینه گزارش شده از ورزشگاه به تنهایی نیز در طول سال ها متفاوت بوده است، بسته به اینکه چه کسی و چه زمانی پیشنهاد شده است.
آخرین رقم فاطما النعیمی، مدیر اجرایی ارتباطات در کمیته عالی تحویل و میراث جام جهانی، این بود که هشت ورزشگاه 6.5 میلیارد دلار هزینه داشت. در همین گزارش اکتبر تاس از او نقل شده است. اما این رقم نسبت به 8 تا 10 میلیارد دلاری که حسن الثوادی دبیرکل کمیته در سال 2016 از وی در موسسه سیاست چتم هاوس لندن مطرح کرد به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
هر چه هزینه استادیوم واقعی باشد، به نظر می رسد این رقم به طور قابل توجهی بیشتر از 4 میلیارد دلاری باشد که در ابتدا قرار بود در پیشنهاد اولیه 12 زمین باشد.
قطر معتقد است، در حالی که بسیاری از زیرساختهای گنجانده شده در رقم 200 میلیارد دلاری در طول مسابقات استفاده میشود، ساخت آن صرف نظر از اینکه جام در آنجا برگزار میشود یا نه، انجام میشود، بنابراین نباید به عنوان هزینه کل در نظر گرفته شود.
تلفات انسانی
این فشار برای ساخت و ساخت سریع است که برخی از سازمان های غیردولتی می گویند که منجر به مرگ تعدادی از کارگران مهاجر و تاجرانی شده است که روی این پروژه ها کار می کردند. باز هم، یافتن رقم دقیق دشوار است. در سال 2021، پس از سالها پوشش خبری از شرایطی که کارگران مهاجر در دمای بالای 40 درجه سانتیگراد کار میکنند، قطر اقداماتی را برای محافظت از کارگران در برابر استرس گرما اتخاذ کرد، اما عفو بینالملل جزو سازمانهایی بود که گفت این اقدامات به اندازه کافی پیش نمیرود.
در اینجا هشت استادیوم ساخته شده یا بازسازی شده برای این مسابقات آورده شده است:
1 – ورزشگاه آل بیت Al Bayt Stadium
مکان: الخور، 40 کیلومتری مرکز دوحه
ظرفیت: 60000
هزینه گزارش شده: 847 میلیون دلار
شروع کار: 2014
افتتاحیه: 2020
2 – ورزشگاه لوسیل Lusail Stadium
مکان: شهر لوسیل، 15 کیلومتر از مرکز دوحه
ظرفیت: 80000
هزینه گزارش شده: 767 میلیون دلار
شروع کار: 2017
افتتاحیه: پیش بینی شده در سال 2022
3 – ورزشگاه احمد بن علی Ahmed bin Ali Stadium
مکان: الریان، 18 کیلومتری مرکز دوحه
آکا: ورزشگاه الریان
ظرفیت: 40000
هزینه گزارش شده: 360 میلیون دلار
شروع کار: 2016
افتتاحیه: 2020
4 – ورزشگاه الجنوب Al Janoub Stadium
مکان: الوکره، 14 کیلومتری مرکز دوحه
ظرفیت: 40000
هزینه گزارش شده: 587 میلیون یورو
شروع کار: 2014
افتتاحیه: 2019
5 – استادیوم شهر آموزش و پرورش Education City Stadium
مکان: منطقه الریان دوحه، 10 کیلومتر از مرکز
ظرفیت: 40000
هزینه: 700 میلیون دلار
شروع کار: 2016
افتتاحیه : 2020
6 – استادیوم 974 Stadium 947
مکان: اسکله دوحه، حدود 4 کیلومتر از مرکز
آکا: استادیوم راس ابو عبود
ظرفیت: 40000
هزینه: نامعلوم
شروع کار: 2017
افتتاحیه: 2021
7 – استادیوم بین المللی خلیفه Khalifa International Stadium
مکان: منطقه Baaya دوحه، حدود 8 کیلومتر از مرکز
ظرفیت: 45,416
هزینه گزارش شده: از 70 میلیون پوند تا 280 میلیون پوند متغیر است
افتتاحیه اولیه: 1976
شروع بازسازی: 2014
بازگشایی : 2017
8 – ورزشگاه الثومه Al Thumama Stadium
مکان: منطقه الثومه دوحه، حدود 5.5 کیلومتر از مرکز
ظرفیت: 40000
هزینه گزارش شده : 342.5 میلیون دلار
شروع کار: 2017
افتتاحیه : 2021
نمایش معماری این مسابقات، استادیوم لوسیل Lusail، در شهر جدید Lusail، حدود 30 دقیقه رانندگی در شمال مرکز شهر دوحه خواهد بود. میزبان فینال خواهد بود. طراحی شده توسط معماران بریتانیایی Foster + Partners، نمای بیرونی مقعر استادیوم از بادبان های یک قایق سنتی دوو الهام گرفته شده است و سقف آن به شکل زین طراحی شده است.
با توجه به نگرانیهای مربوط به افزایش دمای بالای 30 درجه سانتیگراد – که حتی در ماه دسامبر اتفاق میافتد – جهت شرقی-غربی استادیوم با هدف اطمینان از سایهدار بودن کل زمین است و به تهویه هوا کمک میکند تماشاگران و بازیکنان را خنک نگه دارد.
ساخت و ساز در سال 2017 با استفاده از سرمایه گذاری مشترک شرکت قطری HBK Contracting Company و شرکت راه آهن چین آغاز شد. برگزارکنندگان می گویند که تمام شده است، اما تا سال آینده به طور رسمی افتتاح نمی شود. هیچ مورد مرگ ناشی از کار در ورزشگاه به طور رسمی گزارش نشده است، اما عکس هایی از داخل استادیوم از پیشرفت کارگران به طور مرتب در رسانه ها منتشر می شود.
کارگران مهاجر قطر چقدر حقوق می گیرند؟
دوحه نیوز، با گزارشی از تجربه کارگران مهاجر در سال 2015، دریافت که یک کارگر هندی در استادیوم بین المللی خلیفه 467 دلار در ماه برای یک هفته 6 روز حقوق دریافت می کند. ITUC، در گزارش سال 2015 قطر: سود و زیان، با استناد به گزارش دوحه نیوز، گفت که کارگران معمولاً 13 ساعت در روز کار می کنند – نرخ ساعتی 1.50 دلار. گزارش های دیگر نشان می دهد که کارگران حداقل 750 ریال در ماه (در آن زمان 190 پوند) حقوق می گرفتند. در سال 2020، قطر گفت که به همه کارگران حداقل دستمزد ماهیانه 1000 ریال (در آن زمان 275 دلار آمریکا) پرداخت خواهد شد. این اقدام توسط ILO به عنوان اولین باری که یک کشور “در منطقه” “حداقل دستمزد بدون تبعیض” را معرفی می کند مورد استقبال قرار گرفت.
استادیوم آل بیت، یکی دیگر از زمین های شاخص و جایی که یکی از نیمه نهایی ها در آن برگزار می شود، احتمالاً به اندازه لوسیل Lusail قابل توجه است ، از بیرون به عنوان یک چادر بیابانی وسیع، اما با سقفی جمع شونده ظاهر می شود.
استادیوم احمد بن علی در الریان، که از آن زمان به صورت عامیانه ورزشگاه الریان نامیده می شود، در حاشیه صحرای قطر قرار دارد و تا حدی از ورزشگاهی که قبلاً محل را اشغال کرده بود، بازیافت شده است.
نمای موج دار و سازه های منحنی اطراف آن به گونه ای طراحی شده اند که تپه های شنی اطراف را منعکس کنند.
در نهایت، استادیوم الجنوب در الوکره در جنوب دوحه با تمرین زاها حدید، معمار فقید عراقی/ بریتانیایی ساخته شد. نمای بیرونی به گونه ای طراحی شده بود که منشأ الوکره را به عنوان یک دهکده مروارید و ارتباط آن با دریا منعکس کند.
استادیوم هندسی شهر آموزش، در حومه الریان دوحه، به گونه ای طراحی شده است که جنبه های یک الماس تراش خورده را منعکس کند و در وسط چندین دانشگاه قرار دارد، جایی که قرار است پس از تغییر شکل در پایان دوره، در خدمت بدن دانشجویی باشد. مسابقات.
به گفته معماران شرکت BDP با ۹۵۰ پرسنل ، دومین شرکت بزرگ معماری در انگلستان است ، این اولین استادیوم است که بر اساس سیستم ارزیابی پایداری جهانی (GSAS) پنج ستاره دریافت می کند، حداقل 55 درصد مواد از منابع پایدار و 28 درصد مواد بازیافت شده است. BDP می گوید که قرار است بعد از سال 2022 به مرکزی برای فوتبال زنان تبدیل شود.
آیا کارگران اگر ناراضی هستند نمی توانند به خانه بروند؟
فدراسیون بینالمللی کارگران حمل و نقل( ITUC) ادعا کرد که بسیاری از کارگران قراردادی برای کار در قطر به دلیل سیستم کفاله ( کارگر بدون اجازه کفیل حق خروج از کشور ندارد و خروجش منوط به اجازه کفیل است) امضا نکردهاند که به گفته شورای روابط خارجی به شهروندان و شرکتهای خصوصی در اکثر کشورهای عربی خلیج فارس کنترل کامل دارد ، اغلب نمیتوانند حقوق و شرایط بدی داشته باشند، در قطر کار میکنند. وضعیت اشتغال و مهاجرت کارگران مهاجر اغلب، کارگران برای سفر به قطر برای کار، بدهکار می شوند – بدهی که باید قبل از بازگشت آن را بازپرداخت کنند. ITUC گفت که آژانسهای استخدام در کشورهای محل کار کارگران اغلب هزینههایی را علاوه بر کمکهای صندوق هواپیما، بیمه و رفاه بین 335 تا 670 دلار دریافت میکنند.
استادیوم 974 یکی دیگر از طراحیها و ساختهشدهها با در نظر گرفتن پایداری است که تا حدی از کانتینرهای حمل و نقل مستعمل و اصلاحشده ساخته شده است و همچنین تاریخ دریایی قطر را منعکس میکند.
این ورزشگاه قبل از رونمایی در ماه نوامبر از استادیوم راس ابو عبود تغییر نام داد و 974 کد شماره گیری بین المللی قطر و تعداد کانتینرهای حمل و نقل مورد استفاده در آن است.
استادیوم ساحلی همچنین شامل صندلی های قابل جابجایی و سایر عناصر مدولار است که به آن امکان می دهد در پایان مسابقات از بین برود و تغییر کاربری داده شود. استادیوم بین المللی خلیفه کار خود را به عنوان یک میدان دو و میدانی و فوتبال کوچکتر آغاز کرد که در آن میزبان تعدادی رویداد مهم و مسابقات با حضور تیم ملی بود.
قبل از بازگشایی در سال 2017 به طور گسترده بازسازی شد و پس از آن مسابقات قهرمانی دو و میدانی جهانی 2019 و تعدادی تورنمنت مرتبط با فیفا برگزار شد. استادیوم الثومه توسط معمار قطری ابراهیم جیده طراحی شده است تا شبیه کلاه سنتی عربی به نام گاهفیه باشد که مردان و پسران در سراسر خاورمیانه از آن استفاده می کنند. همچنین نام این درخت از روی درخت بومی که در این منطقه در حال رشد است، گرفته شده است.
علاوه بر استادیوم، اینها از دیگر پروژه های زیرساختی بزرگ دیگری هستند که قطر روی آنها کار کرده است. برخی ممکن است محل اقامت طرفداران باشد. بقیه آنها را از محلی به محل دیگر منتقل می کنند:
شهر لوسیل Lusail))
شهر لوسیل قطر ابتدا یک روستای کوچک، حدود 15 کیلومتری شمال دوحه بوده که شیخ جاسم رئیس قبیله آل ثانی در آن زندگی میکرده است. نقطه شناخته شده و معروف این شهر تپه صخرهای مرتفعی است که در گذشته دریانوردان آن را برای پیدا کردن خشکی و این روستا نشان میگرفتهاند.
طبق برنامهریزی قرار است که لوسیل دارای مارینا، مناطق مسکونی، استراحتگاههای جزیره ای، مناطق تجاری، فروشگاههای لوکس و امکانات تفریحی و یک زمین گلف، جزایر مصنوعی ساخته بشر و چندین منطقه تفریحی باشد. لوسیل در مرحله نهایی ۲۵۰ هزار نفر را در خود جای خواهد داد. ورزشگاه لوسیل در زمان جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ میزبان مراسم افتتاحیه و اختتامیه خواهد بود. ورزشگاه لوسیل آرنا و پیست بینالمللی لوسیل دیگر مجموعههای ورزشی این شهر هستند که پیشتر میزبان قهرمانی هندبال جهان ۲۰۱۵ و رقابتهای جایزه بزرگ موتورسواری و فرمول یک بودند. توسعه ساخت و ساز این شهر با مدیریت سازمان سرمایهگذاری قطر و با همراهی دو شرکت مهندسی پارسونز و دورش-گروپ انجام میشود.
دفتر معماری نورمن فاستر (Foster + Partners) تصاویری از یک پروژه برجسته در قطر به نام “Lusail Plaza”، که به عنوان کاتالیزوری برای منطقه جدید تجاری قطر پیش بینی شده، رونمایی کرده است. این مجموعه با مساحتی به بزرگی 1.1 میلیون متر مربع متشکل از چهار ساختمان بلند، که شامل ساختمان بانک ملی قطر، بانک مرکزی قطر و ساختمان مرکزی سرمایه گذاری قطر در کنار چندین سازمان جهانی دیگر از جمله Qatari Diar نیز می باشد. همچنین، این پروژه به دنبال ایجاد یک منطقه جدید در مرکز شهر است که با آب و هوا سازگار بوده و به یک مرکز حمل و نقل جدید مرتبط است. این پروژه بخشی از یک مَستر پلان بزرگتر می باشد که توسط دفتر معماری نورمن فاستر نیز طراحی شده است که ساخت آن پیش از شروع جام جهانی فوتبال 2022 قطر پایان خواهد یافت. این ورزشگاه با ظرفیت 80 هزار نفر بزرگترین استادیوم مورد استفاده در طول مسابقات خواهد بود.
بنا بر گزارش ها، پس از ساخت، شهر جدید شامل 19 منطقه، 22 هتل، دو زمین گلف، یک پارک موضوعی، یک تالاب و دو اسکله تفریحی در وسعت 38 کیلومتر مربع خواهد بود که دارای مسکن کافی برای 200000 ساکن و اتاق برای 170000 کارگر و 50000 بازدید کننده دارد.
سیستم خنک سازی ساختمانهای این شهر نیز بسیار مدرن بوده و در مصرف انرژی صرفه جویی میکند. برخی از سرمایش این ساختمانها توسط نیروی خورشید تامین شده و بخش دیگر آن توسط لولههای آب سرد در ساختمان تامین میشود. برای تامین امنیت این شهر از دوربینهای مداربسته در بخشهای مختلف شهر استفاده شده است.
بزرگترین سازه ورزشی در شهر لوسیل قطر استادیوم 80 هزار نفری آن است که به شکل یک قایق سنتی طراحی و ساخته شده است. این ورزشگاه که به نام ورزشگاه لوسیل شناخته شده است، بزرگ ترین ورزشگاه قطر برای جام جهانی 2022 بوده و قرار است مسابقات افتتاحیه و فینال در آن برگزار شود. این استادیوم توسط کمپانی پارتنر-فوستر طراحی شده است.
اگرچه هتل های بلند مرتبه از زمان اعلام فیفا در سال 2010 به طور مداوم رشد کرده اند، تحلیلگران می گویند هنوز خطر کمبود اقامتگاه در نوامبر آینده وجود دارد.
سازمان دهندگان گفته اند که انتظار دارند در مجموع 130000 اتاق ارائه دهند، اما طبق برآوردهای قطر توریسم، موجودی هتل کمتر از 50000 اتاق از آنها را فراهم می کند.
بزرگترین اپراتور هتل در اروپا ( Accor ) که مدیریت محل اقامت را بر عهده گرفته است و انتظار می رود با دو کشتی کروز یکی هنوز در حال ساخت در فرانسه ، و ویلاها و آپارتمان های مشترک، مقداری از کمبود را جبران کند. پیش بینی می شود این، همراه با اجاره های خصوصی، 64000 اتاق دیگر اضافه کند.
از نظر تئوری، بیشتر مکانهای اصلی جام جهانی توسط متروی دوحه، یک پروژه راهآهن محلی به طول ۷۶ کیلومتر و ۳۸ ایستگاه روی زمین، که در سال ۲۰۱۹ پس از ساخت تنها در شش سال افتتاح شد، به هم متصل میشوند. برگزارکنندگان قطر 2022 از ساخت مترو به عنوان بخشی از شبکه حمل و نقل عمومی پایدار استقبال می کنند که “به هواداران کمک می کند تا به طور یکپارچه بین هتل ها، استادیوم ها و جاذبه های گردشگری سفر کنند”.
کشورهای حاشیه خلیج فارس بسیج شده اند
ویژگی این دور از مسابقات آن است که برخلاف جام جهانی روسیه یا برخی دوره های قبل، تیم ها مجبور نخواهند بود برای برگزاری مسابقات در مراحل بالاتر کمپ های تمرینی خود را جهت دسترسی راحت تر به استادیوم ها تغییر دهند.
جذب حداکثری تماشاگران این رویداد به کشور در کنار استفاده از ظرفیت های ورزشی و تفریحی جزیره کیش در دستور کار قرار گرفت. موفقیت در انجام این هدف می تواند رونق را به صنعت گردشگری کشور باز گرداند. همچنین معرفی جذابیت های سرزمینی کشورمان به تماشگران جام جهانی که به صورت عمده برخلاف توریست های سنتی، افرادی جوان هستند، می تواند زمینه را برای حضور دوباره آن ها یا تبلیغ ایران از سوی این افراد در کشورهای جهان آماده سازد.
امارات چندی قبل عنوان داشت کشورهای عربی منطقه تلاش دارند با استفاده از فرصت برگزاری جام جهانی فوتبال در قطر در سال ۲۰۲۲، زیان های ناشی از شیوع ویروس کرونا را جبران کنند. کشورهای شورای همکاری خلیج فارس خود را برای استفاده اقتصادی از این رویداد جهانی برجسته در منطقه خلیج فارس از طریق گردشگری و استقبال از تماشگران این رویداد ورزشی آماده می کنند.
نمونه کشورهایی که روی جام جهانی قطر حساب ویژه باز کرده، امیرنشین عمان است. این کشور دارای مناطق گردشگری، طبیعت، کوه، آبشار و بیابان های جذابی است و تلاش می کند خود را به مقصد تماشگران فوتبالی تبدیل کند که از سراسر جهان خود را برای تماشای مسابقات جام جهانی فوتبال به قطر می رسانند.
عمان در این چارچوب برای جذب ۷.۷ میلیارد دلار سرمایه خارجی برای توسعه توریسم برنامه ریزی کرده است تا در سال ۲۰۴۰ خود را به یکی از مقصدهای مهم جهانگردان تبدیل کند. جالب اینجاست که امارات متحده عربی نیز برای توسعه صنعت گردشگری عمان تلاش و سرمایه گذاری بسیاری انجام داده است.
جام جهانی فوتبال 2022 قطر از ۳۰ آبان الی ۲۷ آذر ۱۴۰۱ در شهر دوحه کشور قطر برگزار می گردد. جام جهانی فوتبال 2022 قطر . با شرکت تیم های مختلف جهانی برگزار می گردد و این اولین بار است که در خاورمیانه بازی های جام جهانی برگزار می گردد. مسابقات مابین ماههای ژوئن و ژوئیه سال ۲۰۲۲ مابین ۴۸ تیم که خود شامل تیم میزبان است برگزار خواهدشد. . دولت قطر تعهد داده تا بهترین امکانات را به کار گیرد تا هوا معتدل گردد و فضا برای بازی ها مناسب باشد و دما از ٤٣ درجه به ١٩ درجه برسد. تیم ملی قطر نیز در این بازی های شرکت می کند و تا به حال این تیم در جام جهانی حضور نداشته است. قطر برای این که بازی ها در شرایط بهتری برگزار گردد شهری به نام لوسیل افتتاح نموده است تا در فضایی رویایی و مجلل مراسم افتتاحیه و اختتامیه را برگزار نماید جام جهانی فوتبال 2022 قطر یک رویداد است