جراحی سرطان پستان – دکتر مژگان نبات زاده فلوشیپ فوق تخصص پستان و متخصص جراحی عمومی
جراحی سرطان پستان درمان اولیه برای اکثر انواع سرطان پستان است. ماستکتومی و لامپکتومی دو روش جراحی متفاوت برای برداشتن تومورها هستند. ممکن است برای جستجوی سرطان در غدد لنفاوی خود یا بازسازی پستان پس از برداشتن، جراحی های بیشتری انجام دهید.
سرطان پستان چیست؟
سرطان پستان از بافت پستان شما منشا می گیرد. زمانی رخ میدهد که سلولهای پستان جهش پیدا میکنند (تغییر میکنند) و خارج از کنترل رشد میکنند و تودهای از بافت (تومور) ایجاد میکنند. مانند سایر سرطان ها، سرطان پستان می تواند به بافت اطراف پستان شما حمله کند و رشد کند. همچنین می تواند به سایر قسمت های بدن شما رفته و تومورهای جدیدی را تشکیل دهد. وقتی این اتفاق می افتد، متاستاز نامیده می شود.
چه کسانی عمدتاً تحت تأثیر سرطان پستان هستند؟
سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در بین زنان است و بعد از سرطان پوست در رتبه دوم قرار دارد. بیشتر احتمال دارد زنان بالای 50 سال را تحت تاثیر قرار دهد.
اگرچه نادر است، اما مردان نیز ممکن است به سرطان پستان مبتلا شوند. تقریباً 2600 مرد سالانه به سرطان پستان مردانه در ایالات متحده مبتلا می شوند که کمتر از 1٪ از کل موارد را تشکیل می دهد.
زنان تراجنسیتی در مقایسه با مردان سیس جندر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند. علاوه بر این، مردان تراجنسیتی در مقایسه با زنان سیس جندر کمتر به سرطان پستان مبتلا می شوند.
سرطان پستان در چه سنی رخ می دهد؟
سرطان پستان اغلب در بزرگسالان بالای 50 سال تشخیص داده می شود، اما ممکن است در هر سنی رخ دهد.
چه نژادی بیشتر تحت تاثیر سرطان پستان قرار می گیرد؟
به طور کلی، زنانی که سفیدپوست غیر اسپانیایی هستند، نسبت به زنان از هر نژاد یا قوم دیگری، کمی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند. زنانی که سیاه پوست غیر اسپانیایی هستند تقریباً به اندازه زنان سفیدپوست غیر اسپانیایی به این بیماری مبتلا می شوند. از نظر آماری، زنانی که آسیایی، اسپانیایی تبار یا بومی آمریکایی هستند کمترین احتمال ابتلا به سرطان پستان را دارند.
سرطان پستان چقدر شایع است؟
سرطان پستان دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان است. از هر ۳۸ زن مبتلا به سرطان پستان یک نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست میدهد ( 2/6 درصد)
از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۹۵، میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پستان ۴۰درصد کاهش یافته است. از سال ۱۳۹۶، میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پستان در زنان کمتر از ۵۰ سال ثابت و در زنان بالای ۵۰ سال در حال کاهش بوده، محققان بر این باورند که این کاهش مرگ و میر به علت غربالگری سرطان پستان، افزایش آگاهی و درمان بهتر این بیماری است
در ایالات متحده، سرطان پستان پس از سرطان ریه، دومین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان است. همچنین علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در بین زنان 35 تا 54 ساله است.
انواع سرطان پستان چیست؟
انواع مختلفی از سرطان پستان وجود دارد، از جمله:
کارسینوم مجرای نفوذی (تهاجمی). این سرطان که از مجاری شیر پستان شما شروع می شود، از دیواره مجرای شما می شکند و به بافت پستان اطراف گسترش می یابد. این سرطان که حدود 80 درصد از موارد را تشکیل می دهد، شایع ترین نوع سرطان پستان است.
کارسینوم مجرای درجا. سرطان پستان مرحله 0 نیز نامیده میشود، کارسینوم مجرای درجا توسط برخی پیش سرطانی در نظر گرفته میشود، زیرا سلولها فراتر از مجاری شیر شما گسترش نیافتهاند. این وضعیت بسیار قابل درمان است. با این حال، مراقبت سریع برای جلوگیری از تهاجمی شدن سرطان و گسترش آن به بافت های دیگر ضروری است.
کارسینوم لوبولار نفوذی (تهاجمی). این سرطان در لوبول های پستان شما (جایی که تولید شیر مادر انجام می شود) شکل می گیرد و به بافت پستان اطراف گسترش می یابد. 10 تا 15 درصد سرطان های پستان را تشکیل می دهد.
کارسینوم لوبولار درجا، یک وضعیت پیش سرطانی است که در آن سلول های غیر طبیعی در لوبول های پستان شما وجود دارد. این یک سرطان واقعی نیست، اما این نشانگر می تواند احتمال ابتلا به سرطان پستان را در آینده نشان دهد. بنابراین، برای زنان مبتلا به کارسینوم لوبولار در محل، مهم است که معاینه بالینی پستان و ماموگرافی منظم داشته باشند.
سرطان پستان سه گانه منفی .(TNBC)سرطان پستان منفی سه گانه که حدود 15 درصد از همه موارد را تشکیل می دهد، یکی از چالش برانگیزترین سرطان های پستان برای درمان است. به آن سه گانه منفی می گویند زیرا سه مورد از نشانگرهای مرتبط با انواع دیگر سرطان پستان را ندارد. این امر پیش آگهی و درمان را دشوار می کند.
سرطان پستان التهابی. این نوع سرطان نادر و تهاجمی شبیه عفونت است. افراد مبتلا به سرطان پستان التهابی معمولاً متوجه قرمزی، تورم، گودی و فرورفتگی پوست پستان خود می شوند. این توسط سلول های سرطانی انسدادی در عروق لنفاوی پوست آنها ایجاد می شود.
بیماری پستان پاژه این سرطان پوست نوک پستان و آرئول (پوست اطراف نوک پستان) را تحت تاثیر قرار می دهد.
آیا سرطان در سایر قسمت های پستان ایجاد می شود؟
وقتی می گوییم “سرطان پستان”، معمولاً منظور سرطان هایی است که در مجاری یا لوبول های شیر ایجاد می شوند. سرطان ها همچنین می توانند در سایر قسمت های پستان شما ایجاد شوند، اما این نوع سرطان کمتر شایع است. این موارد می تواند شامل موارد زیر باشد:
آنژیوسارکوم. این نوع نادر سرطان از سلولهایی شروع میشود که پوشش رگهای خونی یا لنفاوی را تشکیل میدهند.
تومورهای فیلود. با شروع از بافت همبند، تومورهای فیلود نادر هستند. آنها معمولاً خوش خیم (غیر سرطانی) هستند، اما در برخی موارد می توانند بدخیم (سرطانی) باشند.
علائم اولیه سرطان پستان چیست؟
علائم سرطان پستان برای هر فردی ممکن است متفاوت باشد. علائم احتمالی سرطان پستان عبارتند از:
- تغییر در اندازه، شکل یا خطوط پستان شما.
- توده یا توده ای که ممکن است به اندازه یک نخود کوچک به نظر برسد.
- یک توده یا ضخیم شدن در یا نزدیک پستان یا زیر بغل شما که در طول چرخه قاعدگی شما ادامه دارد.
- تغییر در ظاهر یا احساس پوست بر روی پستان یا نوک پستان شما (گودی، چروکیده، پوسته پوسته یا ملتهب).
- قرمزی پوست روی پستان یا نوک پستان.
- ناحیه ای که به طور مشخص با هر ناحیه دیگری در هر پستان متفاوت است.
- یک ناحیه سخت شده مانند مرمر در زیر پوست شما.
- ترشح مایع آغشته به خون یا شفاف از نوک پستان شما.
برخی از افراد اصلاً متوجه هیچ نشانه ای از سرطان پستان نمی شوند. به همین دلیل است که ماموگرافی های معمول بسیار مهم هستند.
چه چیزی باعث سرطان پستان می شود؟
سرطان پستان زمانی ایجاد می شود که سلول های غیرطبیعی در پستان شما تقسیم و تکثیر شوند. اما کارشناسان دقیقاً نمی دانند که چه چیزی باعث شروع این روند در وهله اول می شود.
با این حال، تحقیقات نشان می دهد که چندین عامل خطر وجود دارد که ممکن است شانس ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد. این شامل:
سن. 55 سال یا بیشتر، خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد.
ارتباط جنسی. زنان بسیار بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند.
سابقه خانوادگی و ژنتیک اگر والدین، خواهر و برادر، فرزندان یا سایر بستگان نزدیک دارید که به سرطان پستان تشخیص داده شده اند، احتمال ابتلا به این بیماری در مقطعی از زندگی شما بیشتر است. حدود 5 تا 10 درصد از سرطانهای پستان به دلیل ژنهای غیرطبیعی منفرد است که از والدین به فرزندان منتقل میشود و با آزمایش ژنتیک قابل کشف است.
سیگار کشیدن. مصرف تنباکو با انواع مختلف سرطان از جمله سرطان پستان مرتبط است.
مصرف الکل. تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن الکل می تواند خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان پستان را افزایش دهد.
چاقی. چاقی می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان و عود سرطان پستان را افزایش دهد.
قرارگیری در معرض تشعشع. اگر قبلاً پرتودرمانی – به ویژه در ناحیه سر، گردن یا قفسه پستان خود داشته اید – احتمال ابتلا به سرطان پستان بیشتر است.
درمان جایگزینی هورمونی افرادی که از درمان جایگزینی هورمون (HRT)استفاده می کنند، در معرض خطر بیشتری برای تشخیص سرطان پستان هستند.
بسیاری از عوامل دیگر وجود دارند که می توانند شانس ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهند. با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید تا دریابید که آیا در معرض خطر هستید یا خیر.
سرطان پستان چگونه تشخیص داده می شود؟
ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی شما معاینه پستان را انجام میدهد و در مورد سابقه خانوادگی، سابقه پزشکی و علائم موجود شما سؤال میکند. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما همچنین آزمایش هایی را برای بررسی ناهنجاری های پستان توصیه می کند. این آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
ماموگرافی. این تصاویر ویژه اشعه ایکس می توانند تغییرات یا رشد غیر طبیعی در پستان شما را تشخیص دهند. ماموگرافی معمولا در پیشگیری از سرطان پستان استفاده می شود.
سونوگرافی. این آزمایش از امواج صوتی برای گرفتن عکس از بافت های داخل پستان استفاده می کند. برای کمک به تشخیص توده ها یا ناهنجاری های پستان استفاده می شود.
اسکن توموگرافی گسیل پوزیترون 🙁PET) در اسکن PET از رنگ های مخصوص برای برجسته کردن مناطق مشکوک استفاده می شود. در طول این آزمایش، ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی شما یک رنگ مخصوص به رگهای شما تزریق میکند و با اسکنر عکس میگیرد.
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی :(MRI) این آزمایش از آهن ربا و امواج رادیویی برای تولید تصاویر واضح و دقیق از ساختارهای داخل پستان شما استفاده می کند.
اگر پزشک شما موارد مشکوکی را در آزمایشات تصویربرداری ببیند، ممکن است از بافت پستان شما نمونه برداری کند. آنها نمونه را برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه آسیب شناسی می فرستند.
مراحل سرطان پستان چیست؟
مرحله بندی به توصیف میزان سرطان در بدن شما کمک می کند. این توسط عوامل متعددی از جمله اندازه و محل تومور و اینکه آیا سرطان به سایر نواحی بدن شما گسترش یافته است، تعیین می شود. مراحل اولیه سرطان پستان عبارتند از:
مرحله 0 ؛ سلول های غیر طبیعی در پوشش مجرا یا بخش هایی از پستان قرار دارند. این سرطان غیر تهاجمی است. مرحله1 ؛ سلول های سرطانی به بافت پستان نزدیک گسترش یافته اند.
مرحله 2 ؛ این تومور یا کوچکتر از 2 سانتی متر است و به غدد لنفاوی زیر بغل گسترش یافته یا بزرگتر از 5 سانتی متر عرض دارد، اما به غدد لنفاوی زیر بغل گسترش نیافته است. تومورها در این مرحله میتوانند بین 2 تا 5 سانتیمتر عرض داشته باشند و ممکن است غدد لنفاوی مجاور را تحت تأثیر قرار دهند یا نکنند. و ممکن است دچار گودی، التهاب یا تغییر رنگ در پوست شوید.
مرحله 3 ؛ در این مرحله سرطان فراتر از نقطه منشا گسترش یافته است. ممکن است به بافت ها و غدد لنفاوی مجاور حمله کرده باشد، اما به اندام های دور سرایت نکرده است. مرحله 3 معمولاً به عنوان سرطان پستان پیشرفته موضعی شناخته می شود.
مرحله 4 ؛ سرطان به نواحی دور از پستان شما مانند استخوان ها، کبد، ریه ها یا مغز گسترش یافته است. سرطان پستان مرحله چهارم سرطان پستان متاستاتیک نیز نامیده می شود.
پزشک شما یک مرحله سرطان را در ترکیب با طبقه بندی تومور، گره، متاستازTNM) ) تعیین می کند. علاوه بر این، به عنوان فاکتورهای پیش آگهی مانند وضعیت ER، PR و HER2 گنجانده خواهد شد. این عوامل به تعیین عامل ایجاد سرطان کمک می کنند و نقش زیادی در تعیین توصیه های درمانی دارند.
سیستم مرحله بندی TNM برای سرطان پستان یک سیستم پذیرفته شده بین المللی است که برای تعیین مرحله بیماری استفاده می شود و به اعداد مرحله متصل است.
- T – اندازه و وسعت تهاجم به بافت مجاور
- N – اینکه آیا سلول های سرطانی به غدد لنفاوی اطراف گسترش یافته اند یا خیر
- M – اگر به سایر اندام های بدن سرایت کرده باشد (به آن متاستاز گفته می شود)
وضعیت های ER، PR و HER2 نشان می دهد که آیا سلول های سرطانی حاوی گیرنده های استروژن یا پروژسترون خاصی هستند که رشد سلول های سرطانی را افزایش می دهد.
- ER – آیا سلول های سرطانی حامل پروتئینی به نام استروژن هستند یا خیر
- PR – آیا سلول های سرطانی حامل پروتئین هایی به نام گیرنده های پروژسترون هستند یا خیر.
- Her2 – وضعیت توانایی سلول های سرطانی برای تولید مقادیر بیش از حد پروتئینی به نام Her
سرطان پستان تی
مدیریت و درمان
سرطان پستان چگونه درمان می شود؟
چندین گزینه برای درمان سرطان پستان وجود دارد، از جمله جراحی، شیمی درمانی، پرتودرمانی، هورمون درمانی، ایمونوتراپی و درمان دارویی هدفمند. اینکه چه چیزی برای شما مناسب است به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله مکان و اندازه تومور، نتایج آزمایشات آزمایشگاهی و اینکه آیا سرطان به سایر نقاط بدن شما سرایت کرده است یا خیر. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما برنامه درمانی شما را با توجه به نیازهای منحصر به فرد شما تنظیم می کند. دریافت ترکیبی از درمان های مختلف نیز غیرمعمول نیست.
جراحی سرطان پستان چیست؟
اگر سرطان پستان موضعی دارید، تیم مراقبت های بهداشتی شما تقریباً همیشه جراحی را برای برداشتن آن توصیه می کند. زمانی که برداشتن بافت آسیب دیده از نظر فنی امکان پذیر باشد، جراحی به عنوان درمان اولیه سرطان پستان در نظر گرفته می شود. (این یک درمان موثر برای سرطان پستان متاستاتیک نیست – زمانی که سرطان قبلاً به سایر قسمتهای بدن شما گسترش یافته است.)
گاهی اوقات جراحی سرطان پستان یک تومور جداگانه را از پستان شما خارج می کند (لومپکتومی)، و در برخی مواقع ممکن است برای برداشتن سرطان لازم باشد کل پستان (ماستکتومی) برداشته شود. جراحی پستان برای سرطان در درجه اول یک درمان است، اما می تواند تشخیصی و حتی زیبایی نیز باشد. گاهی اوقات جراحی برای جستجوی علائم گسترش سرطان اکتشافی است. گاهی اوقات شامل بازسازی پستان پس از ماستکتومی می شود.
نوع جراحی که تیم مراقبت های بهداشتی شما برای شما توصیه می کند به عوامل فردی زیادی بستگی دارد، از جمله نوع سرطان شما، میزان پیشرفت آن، سلامت عمومی شما و ترجیحات شخصی شما. بسته به شرایط شما، جراحی ممکن است تنها بخشی از برنامه درمانی کلی شما باشد یا ممکن است تنها درمانی باشد که به آن نیاز دارید.
انواع مختلف جراحی برای سرطان پستان چیست؟
دو نوع جراحی که برای درمان سرطان پستان استفاده می شود ماستکتومی و لامپکتومی هستند. جراحی های اضافی برای سرطان پستان ممکن است شامل برش غدد لنفاوی (لنفادنکتومی) و جراحی بازسازی پستان باشد.
ماستکتومی
ماستکتومی یا جراحی برداشتن پستان، رایج ترین جراحی برای سرطان پستان است. به این دلیل که ماستکتومی سرطان پستان در مراحل پایانی و اولیه را درمان می کند. علاوه بر این، برخی از افراد با خطر بالای ابتلا به سرطان پستان در آینده، ماستکتومی پیشگیرانه را به عنوان یک اقدام پیشگیرانه انتخاب می کنند.
انواع روش های ماستکتومی عبارتند از:
ماستکتومی کامل: برداشتن کل پستان، حفظ عضله قفسه پستان در زیر آن.
ماستکتومی دوبل: برداشتن هر دو پستان. این ممکن است در صورتی ضروری باشد که سرطان قبلاً به هر دو پستان گسترش یافته باشد یا ممکن است یک اقدام پیشگیرانه باشد.
ماستکتومی محافظ پوست یا حفظ نوک پستان: برداشتن تمام بافت پستان، اما حفظ پوست و در صورت امکان، نوک پستان برای بازسازی پستان.
ماستکتومی رادیکال اصلاح شده: برداشتن بافت پستان و غدد لنفاوی زیر بغل. غدد لنفاوی اغلب اولین جایی هستند که سرطان پستان به آن گسترش می یابد.
ماستکتومی رادیکال: برداشتن پستان ها، غدد لنفاوی زیر بغل و ماهیچه های قفسه پستان. این یک جراحی نادر است، تنها زمانی لازم است که سرطان پستان به عضلات پستان شما نفوذ کرده باشد.
لامپکتومی
لامپکتومی که به آن جراحی حفظ پستان نیز می گویند، تنها بخشی از بافت پستان شما را برمی دارد. این یک گزینه جایگزین برای درمان سرطان پستان در مراحل اولیه است. وقتی تومور نسبتاً کوچک است و هنوز گسترش نیافته است، میتوانید فقط برای برداشتن «توده» – خود تومور – جراحی کنید. لامپکتومی همچنین حاشیهای از بافت اطراف را حذف میکند تا مطمئن شود هیچ سلول سرطانی سرگردان در پستانتان باقی نمانده است.
مزیت لامپکتومی این است که به شما امکان می دهد بیشتر پستان خود را حفظ کنید. اما برای جلوگیری از بازگشت سرطان پستان، پزشک شما به احتمال زیاد پرتودرمانی را پس از جراحی توصیه خواهد کرد. در عوض انجام ماستکتومی کامل اغلب راهی برای اجتناب از پرتودرمانی است. اما برای افرادی که این گزینه را دارند، نشان داده شده است که لامپکتومی با پرتودرمانی به همان اندازه ماستکتومی کامل در درمان سرطان پستان در مراحل اولیه موثر است.
انواع روش های لامپکتومی عبارتند از:
بیوپسی اکسیزیونال: این روشی برای برداشتن تومور برای بیوپسی است. تجزیه و تحلیل تومور در آزمایشگاه می تواند به تشخیص سرطانی بودن تومور (بدخیم) کمک کند.
برداشتن موضعی گسترده: جراحی برای برداشتن تومور سرطانی و حاشیهای از بافت اطراف آن. بافت حاشیه ای پس از آن برای اطمینان از عاری بودن از سرطان مورد آزمایش قرار می گیرد.
کوادرانکتومی: ماستکتومی سگمنتال که حدود یک چهارم پستان شما از جمله سیستم مجرای لوبولار را بر می دارد. هنگامی که تومور گسترش مجرای را نشان می دهد توصیه می شود.
لامپکتومی با برداشت مجدد: روشی که پس از برداشتن اولیه تومور و حاشیه بافت اطراف آن انجام می شود. هنگامی که آزمایش بافت حاشیه ای برای سلول های سرطانی مثبت شد، جراح شما محل جراحی را دوباره باز می کند تا حاشیه بافت اضافی را تا زمانی که بافت عاری از سرطان برگردد.
تشریح غدد لنفاوی
سیستم لنفاوی شما اغلب اولین جایی است که سرطان پخش می شود و سرطان در غدد لنفاوی شما یک علامت هشدار دهنده است که ممکن است به خارج از پستان شما گسترش یابد. برای پی بردن به این موضوع، جراح شما ممکن است یک یا چند غدد لنفاوی زیر بازوی شما را در کنار پستان آسیب دیده برداشته و تجزیه و تحلیل کند. این جایی است که سلول های سرطان پستان به احتمال زیاد تخلیه می شوند.
روش های غدد لنفاوی عبارتند از:
بیوپسی غدد لنفاوی نگهبان: این یک روش تحقیقاتی برای کشف اینکه آیا سرطان به سیستم لنفاوی شما گسترش یافته است یا خیر. گره لنفاوی نگهبان شاخص خوبی است زیرا اولین گره ای است که تخلیه مایع را از پستان آسیب دیده فیلتر می کند. جراح شما اغلب بیوپسی گره نگهبان را در طول عمل انجام می دهد تا تومور اصلی را از پستان شما خارج کند – و گاهی قبل از آن. آنها گره نگهبان را برمی دارند و آن را برای سلول های سرطانی تجزیه و تحلیل می کنند.
تشریح غدد لنفاوی زیر بغل: اگر آزمایش بیوپسی غدد نگهبان برای سرطان مثبت باشد، یا اگر جراح شما دلایل دیگری برای این باور داشته باشد که سرطان فراگیر در غدد لنفاوی شما وجود دارد، ممکن است بخواهد بخش بزرگتری از غدد لنفاوی را برای تجزیه و تحلیل بردارید. در تشریح غدد لنفاوی زیر بغل، جراح یک پد از بافت چربی حاوی گروهی از غدد لنفاوی زیر بغل (گره های لنفاوی زیر بازو) را برمی دارد. آنها به دقت در بافت برای یافتن نشانه های سرطان جستجو می کنند.
جراحی ترمیمی پستان
اگر تمام یا قسمتی از پستان یا پستان خود را برای درمان سرطان پستان برداشته اید، ممکن است به جراحی ترمیمی برای بازگرداندن شکل پستان خود علاقه مند شوید. جراحان اغلب می توانند پستان را با تکنیک های جراحی پلاستیک بلافاصله پس از لامپکتومی یا ماستکتومی بازسازی کنند. آنها همچنین می توانند یک جراحی جداگانه را در زمان دیگری انجام دهند، مثلاً پس از اتمام پرتودرمانی یا شیمی درمانی و بافت های شما زمان لازم برای بهبودی را داشته باشند.
صرف نظر از اینکه آیا جراحی بازسازی فوری یا تاخیری انجام داده اید، ممکن است برای تکمیل نتایج خود به یک جراحی بعدی اضافی نیاز داشته باشید. به عنوان مثال، جراحی های بعدی ممکن است تعادل اندازه بین پستان های شما را تنظیم کند یا یک نوک پستان بازسازی شده اضافه کند. بازسازی پستان می تواند از ترکیبی از روش های مختلف استفاده کند و می تواند در مراحل انجام شود. شما و جراحتان روش ها و زمان مناسب را بر اساس شرایط و ترجیحات خود تعیین خواهید کرد.
روش های بازسازی پستان عبارتند از:
بازسازی ایمپلنت: ایمپلنت پستان جایگزین بافتی می شود که از پستان شما برداشته شده است تا شکل و حجم آن بازگردد. ایمپلنت یک پوسته سیلیکونی است که با سالین یا ژل سیلیکون پر شده است. جراح آن را روی یا زیر عضله شما قرار می دهد و آن را با پوست شما می پوشاند – یا پوست اصلی پستان شما یا پیوند پوست از قسمت دیگری از بدن شما.
بازسازی اتولوگ یا “فلپ”: این روش بافتی را از قسمت دیگری از بدن شما می گیرد تا پستان شما را بازسازی کند. پوست، چربی و گاهی اوقات ماهیچه های نواحی مانند شکم یا باسن شما از نظر ظاهر و احساس بهتر شبیه بافت پستان هستند. گاهی اوقات جراحان از ترکیبی از بازسازی فلپ و ایمپلنت برای نتایج واقعی تر استفاده می کنند.
بازسازی نوک پستان: اگر ماستکتومی یا لامپکتومی با حفظ نوک پستان انجام داده اید، جراح شما نوک پستان شما را حفظ کرده تا در بازسازی پستان از آن استفاده کند. اگر آنها نتوانند نوک پستان اصلی شما را حفظ کنند، می توانند از پیوند پوستی که از قسمت دیگری از بدن شما گرفته شده است، یک پیوند جدید بسازند. این ممکن است در یک جراحی بعدی پس از بازسازی پستان انجام شود.
جزئیات رویه
قبل از جراحی سرطان پستان چه اتفاقی می افتد؟
شما با تیم مراقبت های بهداشتی خود مشورت خواهید کرد تا بهترین نوع جراحی را برای شما انتخاب کنند. وضعیت سلامتی شما گزینه های درمانی شما را تعیین می کند و ترجیحات شخصی شما به شکل گیری آنها کمک می کند. اگر به بازسازی پستان در حین یا بعد از جراحی سرطان پستان علاقه دارید، بهتر است از قبل در مورد این گزینه ها صحبت کنید. برنامه کلی درمان سرطان شما ممکن است بر زمانبندی و روشهایی که بهترین کار را برای شما دارند، تأثیر بگذارد.
در طول جراحی سرطان پستان چه اتفاقی می افتد؟
جراحی سرطان پستان شما بر اساس بحث و گفتگو با تیم مراقبت های بهداشتی شما، متناسب با نیازهای فردی شما خواهد بود. ممکن است شامل برداشتن قسمتی از پستان، تمام پستان یا هر دوی آنها باشد. این ممکن است شامل بیوپسی غدد لنفاوی نگهبان (اگر قبلاً آن را انجام نداده اید) یا برداشتن چندین یا تمام غدد لنفاوی زیر بغل (زیر بغل) در صورتی که سرطان قبلاً در آنجا پیدا شده باشد، باشد.
اگر بازسازی پستان را انتخاب کرده اید، جراح شما ممکن است بازسازی شما را در طول همان جراحی شروع کند یا کامل کند. این ممکن است شامل زخم های اضافی در بدن شما باشد – برای مثال، اگر جراح شما برای بازسازی پستان شما نیاز به برداشتن بافت از محل دیگری از بدن شما داشته باشد. از طرف دیگر، ممکن است تصمیم بگیرید که بازسازی پستان را تا پایان درمان سرطان به تاخیر بیندازید.
مدت زمان جراحی سرطان پستان چقدر است؟
این بستگی به گستردگی آن دارد. به طور کلی، یک لامپکتومی ساده با یا بدون بیوپسی گره نگهبان معمولاً در یک ساعت انجام می شود. معمولا می توانید همان روز به خانه بروید. از سوی دیگر، ماستکتومی با برش غدد لنفاوی زیر بغل یا بازسازی فلپ به طور همزمان ممکن است تا سه ساعت در جراحی طول بکشد. ممکن است مجبور شوید یک یا چند شب بعد در بیمارستان بمانید. برخی از افراد کاندید انجام ماستکتومی و رفتن به خانه در همان روز هستند که به سلامت عمومی شما و میزان جراحی بستگی دارد.
خطرات / مزایا
مزایای جراحی سرطان پستان چیست؟
هدف اصلی از جراحی سرطان پستان، برداشتن سرطان است که در صورت عدم درمان، تهدید کننده زندگی است. خطرات سرطان پستان بسیار بیشتر از خطرات مرتبط با جراحی است.
خطرات یا عوارض جراحی سرطان پستان چیست؟
عوارض احتمالی عبارتند از:
عفونت زخم: به علائم آشکاری مانند قرمزی، گرما یا تورم در محل توجه کنید.
لخته شدن خون: اگر دچار تورم دردناک پا، درد قفسه پستان یا تنگی نفس هستید، با پزشک خود تماس بگیرید.
سروما: این تجمع مایع در محل جراحی است. معمولاً به خودی خود از بین می رود، اما اگر باعث ناراحتی شما می شود، می توانید مایع را با سوزن بکشید.
لنف ادم: اختلال در سیستم تخلیه لنفاوی گاهی اوقات می تواند باعث تورم در بازو یا دست شما شود. اگر این اتفاق افتاد به ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود اطلاع دهید.
آسیب عصبی: آسیب عصبی در حین جراحی ممکن است باعث بی حسی، سوزن سوزن شدن یا درد در قفسه پستان، زیر بغل، بالای بازو یا شانه شود. اعصاب معمولا خود را ترمیم می کنند، اما ممکن است چند هفته طول بکشد. ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی میتواند به شما دارو برای درد بدهد.
هماتوم: زمانی است که خون در بافت های اطراف زخم جمع می شود و باعث درد و تورم می شود. خود به خود از بین می رود، اما ممکن است چندین ماه طول بکشد. در صورت نیاز می توانید تورم را تخلیه کنید.
بازیابی و چشم انداز
مدت زمان نقاهت پس از جراحی سرطان پستان چقدر است؟
ممکن است تا چند هفته بعد درد داشته باشید و در پستان و بازوهای خود حرکت محدودی داشته باشید. مسکن هایی خواهید داشت که با خود به خانه ببرید. همچنین تمرینات بازو و شانه برای تمرین روزانه به شما داده می شود. اینها برای جلوگیری از سفتی مهم هستند. ممکن است برای مدتی احساس خستگی کنید. ممکن است چندین هفته طول بکشد تا سطح انرژی قبلی خود را به دست آورید. ممکن است به کسی نیاز داشته باشید که در خانه به شما کمک کند. اکثر افراد می توانند در عرض یک ماه فعالیت های عادی خود را از سر بگیرند.
بعد از جراحی سرطان پستان چه اتفاقی می افتد؟
در حالی که شما در حال نقاهت پس از جراحی خود هستید، تیم مراقبت های بهداشتی شما احتمالاً روی نتایج بیوپسی غدد لنفاوی کار خواهند کرد. آنها می خواهند مطمئن شوند که تمام سلول های سرطانی بدن شما را حذف کرده اند. هنگامی که آنها نتایج خود را دریافت کردند، در مورد این و مراحل بعدی شما با شما بحث خواهند کرد. ممکن است به عنوان بخشی از برنامه درمانی خود به جراحی بعدی، پرتودرمانی یا شیمی درمانی نیاز داشته باشید. اگر درمان سرطان خود را کامل کرده اید، ممکن است اکنون آماده شروع یا تکمیل بازسازی پستان خود باشید.
چه زمانی باید با پزشک تماس گرفت
چه زمانی باید به ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مراجعه کنم؟
تیم مراقبت های بهداشتی شما یک قرار ملاقات بعدی را حدود یک تا دو هفته پس از جراحی شما تعیین می کند. در طول قرار ملاقات شما، آنها وضعیت شما را ارزیابی می کنند، نتایج آزمایش را تکمیل می کنند و مراحل بعدی برنامه درمانی شما را برنامه ریزی می کنند. در صورت مشاهده علائم یا عوارض عجیب پس از جراحی، حتماً زودتر به پزشک خود مراجعه کنید.
یادداشتی از کلینیک دکتر مژگان نبات زاده
تمرکز اصلی ما بر روی درمان جراحی سرطان پستان است. درمان جراحی سرطان پستان در طول چهل سال گذشته به شدت تغییر کرده است. ما به روزترین پیشرفت های جراحی را ارائه می دهیم.
درصد زیادی از بیماران مبتلا به سرطان پستان نیازی به برداشتن پستان ندارند. بیوپسی غدد لنفاوی نگهبان میتواند تا حد زیادی ناراحتی جراحی را که قبلاً توسط بیمارانی که تشریح کامل غدد لنفاوی داشتند، کاهش دهد. همچنین سرعت تورم طولانی مدت بازو را به طور چشمگیری کاهش می دهد.
با درمان حفظ پستان، ما فرصتی برای تابش جزئی پستان تسریع شده، کاهش زمان تابش از شش هفته به پنج روز، با نتایج طولانی مدت مشابه در مبارزه با سرطان، ارائه می دهیم.
تقریباً برای تمام انواع و مراحل سرطان پستان، جراحی بخشی ضروری از برنامه درمانی شما خواهد بود. چندین نوع عمل در درمان سرطان پستان وجود دارد و اکثر افراد بیش از یک عمل را انجام خواهند داد. خواه برای برداشتن تومور، بررسی سلولهای سرطانی باقیمانده یا بازسازی پستان پس از برداشتن، شما و جراحتان در طول درمان از نزدیک با هم همکاری خواهید کرد. برای ابداع بهترین استراتژی برای غلبه بر سرطان پستان با جراحی، گزینه ها و ترجیحات شخصی خود را به طور طولانی مورد بحث قرار خواهید داد.