اهميت بهينه سازي فضاها و امكانات فرهنگي
اهميت بهينه سازي فضاها و امكانات فرهنگي
با رويكرد ايجاد عدالت اجتماعي در بهره مندي فرهنگي
نقش و جايگاه فرهنگ در توسعه پايدار درون زا بر هيچ كس پوشيده نيست، ليكن حصول به توسعه فرهنگي از طريق مديريت و برنامه ريزي فرهنگي و با استفاده از شاخص ها و استانداردهاي بهره مندي مقوله نسبتاً جديدي است كه ً مورد توجه قرار گرفته است. در يك نگاه كلي ويژگي هاي توسعه پايدار را مي توان بشرح زير بيان نمود:
- توسعه بايد همه جانبه باشد، يعني ابعاد اقتصادي اجتماعي سياسي و فرهنگي را پوشش دهد.
- توسعه بايستي موزون و متوازن باشد، يعني توجه نسبتآً يكسان بر اساس عوامل زمينه اي و باقتي در توسعه همواره بايد مد نظر باشد بگونه اي كه تخصيص منابع از يك توازن و توزيع منطقي پيروي نمايد. موزون سازي يا همان تخصيص ضرائب به استانداردهاي فرهنگي مي تواند اين خواسته را محقق نمايد.
- توسعه درون زا باشد، يعني علاوه بر استفاده از ظرفيتهاي بيروني بايد استفاده از ظرفيتهاي دروني و به تبع آن ظرفيت سازي مجموعه عوامل و مولفه هاي يك سيستم در كانون توجه باشد. اين ويژگي چنين مي نماياند كه طراحي شاخص ها و استانداردهاي فرهنگي هنگامي مورد پذيرش بيشتر قرار مي گيرد تا نوعي بومي سازي و قابليت سازي دروني در سطح كشور و دستگاه مربوطه فراهم شده باشد.
- توسعه بايد با ارزش هاي عمومي مردم سازگار باشد، اين امر حكايت از تاثير و تعامل ارزشهاي اجتماعي و فرهنگي با شاخص هاي فرهنگي دارد بگونه اي كه در دراز مدت شاخصها و استانداردها جنبه نمادي به خود بگيرد. در اين صورت از سوي آحاد مردم براي حفظ و نگهداري آنها تلاش هاي لازم صورت خواهد گرفت.
مراد از توسعه فرهنگي قلمرو و دامنه محدودتري تحت عنوان “حق دسترسي عمومي به كالا خدمات فرهنگي بر اساس تفاوت هاي اقليمي، جمعيتي، منطقه اي و بار گذاري فرهنگي و با رويكرد استقرار عدالت اجتماعي مي باشد”. بطور طبيعي انتظار است مصرف كالا و خدمات فرهنگي موجب شكوفايي حيات فرهنگي و به تعبيري به پويايي و زندگي فرهنگي بيانجامد و حيات فرهنگي به نوبه خود مي تواند ساير مولفه هاي زيستي انسان از قبيل اقتصاد، معيشت، رفاه و مواردي از اين قبيل را فراهم سازد.
برای مطالعه بیش تر از پی دی اف موضوع استفاده نمایید یا به ماهنامه شماره دهم جلا مراجعه نمایید.
اهميت بهينه سازي فضاها و امكانات فرهنگياهميت بهينه سازي فضاها و امكانات فرهنگي