گفتگو با هنرمند فعال مهدی اسماعیلی الموتی
با تشکر از شما که در این گفتگو با ماهنامه جلا – نیاز اندیشه روز شرکت کردید برای شروع بفرمایید ازکی و کجا با فیلمسازی آشنا شده اید؟
از سال 1380 از طریق یکی از دوستانم که ایشان هم علاقه مند به هنر فیلم سازی بودند با باشگاه تلویزیونی جوان زیر نظر صدا و سیمای ج.ا.ا آشنا شدم و از همان زمان جرقه های ساخت فیلم و خلق اثرهنری در درونم شکل گرفت و کم کم با یادگیری اصول اولیه فیلم سازی و فیلم نامه نویسی و مطالعه و تحقیق در این زمینه قدم در این راه گذاشتم.
در فعالیت های هنری بدنبال چه چیزی هستید نفس هنر برای شما مهم است یا نتایج حاصل از آن؟
هنر به زبان ساده فرآیندی است که در آن، یک معنا یا احساس یا فرم در قالبی زیبا و با در نظر گرفتن اصول زیبایی شناسی بیان شده است. در نهایت بر عواطف و احساسات مخاطبان آن فرآیند نیز اثر می گذارد.همانطور که خلق اثر زیبا برای بنده دارای جذابیت شخصی می باشد و احساس رضایت و کمال گرایی را در درونم تقویت میکند ولیکن نکته قابل توجه و تامل، تاثیر اثر خلق شده و نتایج حاصل از انعکاس آن در مخاطب و جامعه خواهد بود.به همین دلیل قبل از خلق هر اثر هنری ابتدا به نتایج و بازخوردهای حاصل از آن پس از انتشار در مخاطبان و جامعه فکرکرده و برایم دارای اهمیت به سزایی می باشد.
برای رشد فعالیت های هنری چه پیشنهادی دارید؟
برای تبدیل شدن به یک فیلم ساز موفق بایستی نکات مهمی در نظر گرفته شود.به منظور بالا رفتن فهم در ماهیت کارگردانی و پیشرفت در این خصوص، می بایست با شناخت و اعتماد به نفس در این راه قدم برداشته شود. چرا که انجام این کار در تعلیم و تربیت جوانان و دیگر اقشار جامعه بسیار ارزشمند می باشد. بنابراین پیشنهاد میکنم تا علاقه مندان به این حرفه در دوره کارگردانی و سینما شرکت نمایند. این افراد می بایست فیلم ساز های بیشتر و متفاوت تری را دیده باشند تا بتوانند با آن ها به درستی ارتباطی مستحکم و پایدار برقرار سازند. زمانی که با افراد با تجربه در تماس باشید، بدون شک نقاط قوت و ضعف آن ها را مورد بررسی قرار می دهید، سپس ویژگی های مثبت را در خود می پرورانید و نقاط ضعف را از خود دور می کنید. مطمئن باشید که تلاش های شما بدون نتیجه باقی نمی ماند و فیلم هایی که می سازید مورد توجه همه قشر مردم قرار خواهد گرفت. خود را جای بیننده فیلم بگذارید و از زاویه دید وی به ساخت فیلم نگاه کنید. توجه کنید که چه مسائلی مورد علاقه بینندگان است که میزان مشاهده فیلم را بالا می برد. یک کارگردان به عنوان یک هدایت کننده و کنترل کننده در گروه فیلم سازی، از دید عوامل گروه به شمار می رود و نقش حمایت آن ها را در پشت و جلوی صحنه بر عهده دارد، از این رو کارگردان باید شخصی باشد که می تواند به سرعت بر ترس خود غلبه کرده و بر مشکلات فائق آید. شاید از نظر سایر انسان ها این ویژگی جالب به نظر نرسد، اما یکی از ارزش مند ترین و ضروری ترین توانایی های یک کارگردان، قابلیت به تصویر درآوردن دیدگاه خود می باشد. اگر روزی به دلایل خاصی، قادر نبودید تا یکی از فیلم های خوب خود را به مرحله اجرا درآورید و کسی پیدا نشد تا از شما تعریف کند، اصلا نگران نباشید، زیرا داشتن ضعف ها و ساخت فیلم های ضعیف، از جمله راه هایی است که به فرد ثابت می کند که در ابتدای راه است و بایستی برای موفق شدن در این مسیر، تلاش خود را چندین برابرکند و در عین استفاده از دیدگاه ها و افکار خود، ایده های دیگران را بکار گیرد. یک کارگردان موفق سینما و تلویزیون همیشه در جست و جوی تکنیک ها و روش هایی است که خلاقیت را افزایش دهد و هنری نو و بروز خلق کند. او باید کاملا به راه های بر انگیختن احساسات مخاطبین و شیوه های جذب آنها، آشنا باشد.
جوانان علاقمند به فیلمسازی ازکجا باید شروع کنند؟
بهترین راه برای موفقیت در هرکاری داشتن دانش و تخصص آن کار خواهد بود، لذا بنده به عنوان کسی که خود در سن جوانی قدم در این راه گذاشته ام، بهترین پیشنهاد و توصیه ام گذراندن دوره های تکمیلی آکادمیک و تخصصی در دانشگاه می باشد و درکنار آن حضور در کنار فعالان عرصه فیلمسازی و کسب تجربه و کارآموزی می تواند کمک شایانی در به کارگیری دانش آکادمیک و تقویت توان فیلمسازی در هر جوانی نماید.
5- افراد علاقمند به فیلم سازی یا فعالیتهای مربوط برای موفقیت در این بخش چه ویژگی هایی باید داشته باشند؟
– داشتن دانش و تخصص کافی در ارتباط با امور مربوط به فیلم سازی و به روز بودن از طریق مطالعه و دیدن فیلم های سایر فیلم سازان
– توانایی اداره کردن و مدیریت گروه ساخت فیلم و هدایت صحیح و به موقع تیم کاری
– داشتن روابط عمومی بالا با مردم و در برخورد و تعامل با افراد گروه فیلم سازی
– وقت شناسی
– داشتن خلاقیت و دید هنری بسیار قوی
– استقبال از ایده های گروه فیلم سازی و در صورت امکان به کارگیری آنها
– توجه ویژه به بستر موضوعات شبکه های اجتماعی و فضای مجازی
– ایجاد انگیزه برای تیم تولید فیلم و الهام بخش بودن برای آنها
– آمادگی رویارویی با اتفاقات ناگهانی و غیر منتظره هنگام فیلمبرداری و داشتن خصلت صبر و حوصله و حفظ آرامش در فشار حاصل از حجم بالای کار.
– داشتن اعتماد به نفس و ایمان داشتن به موفقیت خود و گروه ساخت فیلم
– نا امید نشدن از تجربه های ناموفق و هر زمان آمادگی تجربه تولید فیلم جدید را داشتن.
|
سوابق هنری:
نام و نام خانوادگی: مهدی اسماعیلی الموتی
متولد ۹ خردادماه ۱۳۶۲،
زاده شهر شهسوار(تنکابن)استان مازندران
بخشی از سوابق هنری:
نویسنده،کارگردان،بازیگر تئاتر و تلویزیون،سازنده فیلم های کوتاه و مستند از سال ۱۳۷۸ تاکنون. مدیر تولید و دستیار تهیه و تولید،دستیار کارگردان،ایفای نقش در نمایش هایی چون سحوری،گلی برای هیوا،ردای سرخ خورشید و… اجرای صحنه در مناسبت های مختلف همچون اعیاد(مجری برنامه جشن رمضان ، عید فطر و …)، دارای مدرک اجرای تلویزیونی از مجتمع آموزشی شهید آوینی صدا وسیما،حضور در جشنواره های فیلم کوتاه همچون جشنواره فیلم وارش،فیلم ۱۰۰ و…،حضور در جشنواره استانی تئاتر بسیج طی سالهای متعدد، جشنواره تئاتر استانی و ماه و… ساخت مستند برای شبکه های صدا و سیما، همکاری با گروه تلوزیونی ارتش و معاونت اجتماعی نیروی انتظامی و ….،
فعالیت هنری و ساخت فیلم با مشارکت حوزه هنری و سازمان تبلیغات اسلامی و همچنین اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی.
داوری دو دوره جشنواره فیلم کوتاه مدرسه ،
عضو شورای تصویب فیلم نامه فیلم های کوتاه ،
عوامل اجرایی جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰، همکاری با معاونت وب سایت و فضای مجازی و عضویت افتخاری در بخش خبر صدا و سیمای مرکز البرز،
عمده فعالیت ایشان در زمینه های دفاع مقدس و انقلاب اسلامی و همچنین ژانر طنز بوده و از جمله آثار وی که نویسندگی و کارگردانی نموده یا با سمت های مختلف همچون بازیگر،دستیار کارگردان،تهیه کننده و یا دستیار تهیه کننده،مدیر تولید،مشاور پروژه، هماهنگی و روابط عمومی و… حضور داشته اند عبارت است از:
۱.ردپایی بر ساحل در جشنواره فیلم و شبکه استانی طبرستان(مازندران) ،
۲.سم و عشق در جشنواره فیلم و شبکه سوم سیما،
۳.بی دلیل در جشنواره فیلم،
۴.خواب مشترک در جشنواره فیلم،
۵.مستند راز گل سرخ از شبکه سوم سیما،
۶.اکنون در یک آینه در گروه تلویزیونی ارتش و شبکه یک و پنج سیما ،
۷.زمین سوخته در جشنواره فیلم،
۸.حکایت مردی که شاعر نبود از شبکه پنج سیما،
۹.همیشه با شکوه از شبکه پنج سیما،
۱۰. سی و سه روز دانشکده افسری از شبکه اول و سوم سیما و شبکه خبر ،
۱۱.مجموعه ساده خودمانی از شبکه جهانی مهاجر،
۱۲.ویژه برنامه نوروز از شبکه جهانی مهاجر،
۱۳.اولین گناه(حرکت در تاریکی) اثر استاد محسن فردرو،
۱۴.مجموعه دهکده جهانی از شبکه جهانی مهاجر،
۱۵.سوژه فیلم در جشنواره فیلم،
۱۶.خدا کو؟ در جشنواره فیلم و به سفارش معاونت اجتماعی نیروی انتظامی،
۱۷.عزیز عزیزخانم در جشنواره فیلم و شبکه استانی اصفهان،
۱۸.تلاطم سکوت در جشنواره فیلم و به سفارش معاونت اجتماعی نیروی انتظامی ،
۱۹.مستند شهید شایانفر شبکه سه و یک سیما و شبکه استانی اصفهان به سفارش گروه تلویزیونی ارتش،
۲۰.تهیه گزارش و مصاحبه مردمی در خصوص مانورهای ارتش از شبکه خبر و یک و… به سفارش گروه تلویزیونی ارتش،
۲۱.عکاسی و تصویربرداری و تهیه گزارش از راهپیمایی مردمی و مناسبت های عزاداری محرم و دهه فجر و …. با همکاری معاونت اجتماعی نیروی انتظامی و…….
درود.
مهدی جان اسماعیلی دوست عزیزم.همیشه موفق ببینمت…
میدونم تو هنر دنبال کسب درامد نیستی میدونم به خاطر دلت و ارتقا هنر پیگیریو این کار میکنی، این با ارزشه…
موفق باشی
درود بر مهدی اسماعیلی عزیز. هنرمند توانمند و کاربلد… انشالله دوباره فعالیت های خودتو از سر لگیری و پر رنگ تر از گذشته ادامه بدی❤⚘❤