ضرورت های اخلاقی
در اهمیت ضرورت های اخلاقی مدیران فرهنگی این توصیه ها را برای دوستان جوان دارم:
ابتدا بر ارزش های دینی در مدیریت فرهنگی تاکید دارم.
سعی کنید در هر پستی قرار می گیرید. نکات و اقدامات مثبت و ارزشمند انجام شده قبلی را احصا، نمائید. مانند غواص باشید که چیزهای قیمتی را ازقعر دریا بیرون می آورد و عیب ها را جدا کنید تا در آینده آنها را رفع نمائید.
در مدیریت خدا را فراموش نکنید غیر از خدا هیچ کس و هیچ چیز نیست پس از آن مردم را فراموش نکنید . بین خدا و مردم فاصله ای نیست . اگر کاری انجام می دهید بخاطر خدا برای مردم انجام دهید . خود را فراموش کنید در همه ی کارها رضای خدا و خدمت به مردم را در نظر داشته باشید .
سلام نام خداست به مردم سلام کنید سعی کنید در همه ی افراد جلوه خداوند را ببینید بی حساب و نسنجیده سخن و تصمیمی نگیرید .
به وظیفه و کاری که انجام می دهید ایمان داشته باشید .
مدیریت سرزمین ایمان است . اگر به کاری که می کنید ایمان داشته باشید دروازه های موفقیت بر شما گشوده خواهد شد در وادی ایمان ظلم ،نا حقی ، خشونت ،عیب جویی ، خود پرستی ،ربا کاری جایی ندارد .
همه چیز با توجه به اراده و خواست خداوند و عمل به خیر و خدمت به مردم انجام می شود ، مواظب باشید لباس ظلم به ایمان خود نپوشانید.
اگر از شما تعریف کردند این تعریف را به خود نسبت ندهید به خدا نسبت دهید . همه ی کارهایی که به نتیجه و موفقیت می رسد با هدایت و عنایت خداوند انجام شده است.
مدیر زاد و توشه ای غیر از تقوا ندارد و مرکب و ابزار او تلاش خستگی ناپذیر و حرکت به سوی اهداف والاست.
صفات و افعال خداوند را ظاهر کنید، کوشش کنید در مدیریت نشان از خالق هستی داشته باشید. اعمال خوب شما می تواند خدا را به مردم نشان دهد .
خلق محبوب خدا هستند و خالقشان را جستجو می کنند . هرمصنوعی صانعش را نشان می دهد
. سعی کنید که اعمال و رفتار شما ، خدا را به یاد مردم اندازد .
اگر مردم در اعمال و رفتار و نتایج کارهای یک مدیر بجای خدا شخص مدیر را دیدند حتما ظلمی صورت گرفته است .
بایستی در انجام کارها و خدمت به مردم خداوند اشکار و ظاهر باشد.
مدیران یک مجموعه مانند یک شخص واحد هستند و تمام سازمان و دستگاهها زمینی است برای خدمت به مردم و اطاعت خداوند گار عالم . روح مدیریت خدمت به مردم برای رضای خداوند است . گمشده مدیران تعقل و تفکر است همواره مدیران بدنبال گمشده شان هستند تا راههایی پیدا کنند و ظلمت و تاریکی و عیوب و آسیب ها را بر طرف نمایند.
مدیریت با صبر و اخلاص پیوند خورده است ، اخلاص از خود گذشتن است و صبر خستگی ناپذیر بودن . علم مدیران بایستی جهل را زایل نماید و عمل مدیران فقر و عیوب و نا ملایمات را از بین می برد.
مشکلاتی که برای مدیران پیش می آید اعمال خود آنهاست که به آنها بر گشته است .
پس جای گله و شکایت نیست مدیر محکوم حکم و حکمت است و کارهایش باید بر طبق حکمت باشد .
قسمت اول
ادامه دارد….