مریم علاالدینی – ارتباط هنر با رشد شناختی کودکان و نوجوانان
گفتگو با سرکار خانم مریم علاالدینی هنرمند فعال در حوزه گرافیک ، تدوین رایانه ای ، موشن گرافیک ، افترافکت
و هنرمند برگزیده جشنواره پایداری ملی
با سلام بفرمایید فعالیت هنری را از چه وقت و چگونه شروع کردید؟
بنظرم از نوجوانی ذوق هنری داشتم علاقه به نقاشی و کارهای حجم سازی و برش کاغذ و طراحی و بعدها به کلاس های آموزشی هنری رفتم و با مونتاژ و تدوین تلویزیونی آشنا شدم و در موسسات فرهنگی وهنری کار کردم و تولید فراوان کارهای هنری بتدریج بر تجربه ام افزود و سعی کردم بصورت مداوم در زمینه های مختلف هنری فعالیت هایم را ادامه دهم.
در مورد نقش هنر در زندگی نظرتان چیست؟
کارشناسان و متخصصان معتقدند که در دوران زندگی ما به برقرار سازگاری و تعادل با موقعیت ها نیاز داریم و هنر می تواند افراد را در شناخت و تسلط بر موانع و مشکلاتی یاری رساند.
مهمترین هدف آموزش هنر برای کودکان و نوجوانان چه چیزی باید باشد؟
در دوران کودکی و نوجوانی به شناخت استعدادهای دانش آموزان ، شکوفا نمودن آنها و ایجاد مهارت در ابعاد مختلف رشد نیاز است. فعالیت های هنری وسیله ارتباط فکری و ذهنی است و می تواند ارتباط مؤثری با دیگران برقرار نماید. هنر خلاقیت هنری افراد را پرورش داده و به نوعی زبان احساسات محسوب می شود. بدون تردید آموزش هنر در تعلیم و تربیت و کشف استعدادهای خلاقه دانش آموزان نقش مهمی دارد.
درس هنر در مدارس ، می تواند برای آموزش مهارت های هنری ، نوآوری و ایجاد روحیه و در فرآیند یادگیری موثر باشد.تقویت حس زیباشناسی و زیبا دوستی ، ایجاد تمایل به مشارکت در فعالیت های گروهی ،افزایش توانایی کاربرد حواس ، توانایی در گفتار و بیان احساسات ،آموزش کاربرد و اصول رشته های هنری و در توانایی استفاده از ابزار ، مواد و یادگیری فنون ساده هنری موثر است.
درآموزش کودکان باید به شناخت آنها و تشخیص نیازهای شان دقت نمود. کودکان در آثار هنری خود آرزوها و ایده آل ها و آموزه های فرهنگی خود را بیان می کنند .در آموزش هنری می توانیم چگونه فکر کردن و چگونه بیان کردن را به کودکان و نوجوانان بیاموزیم.
کودکان ذهنی جستجو گر دارند. کنجکاوی در کودکان به شدت بروز و ظهور دارد و با پرسش هایی از اطرافیان شروع می شود و با بررسی و سیر در طبیعت ادامه می یابد. آموزش هنری می تواند ارتباط بین هنر و رشد شناختی کودکان و نوجوانان را افزایش دهد. محققان معتقدند این می تواند یکی از اساسی ترین دلایل آموزش هنر در آموزش دوره ابتدایی باشد .
کودکان مدام در حال تجربه اند . معلم می تواند با داشتن ذوق هنری ، حوصله و آشنایی با رشته های هنری ، مبانی و ابزارهایی که برای انجام فعالیت هنری لازم است را آموزش دهد و بهترین آموزه ها و نتایج را در آموزش هنری داشته باشد.
برای اطلاع بیشتر علاقمندان چه مطالبی را پیشنهاد می کنید؟
کتاب ها و مطالب فراونی برای آموزش هنر وجود دارد و علاقمندان می توانند از بین مطالب موجود بهترین ها را انتخاب کنند.اما جزوه ای را دیدم که در مورد روشهای آموزش هنری به کودکان بود اگر آن را بتوانید در سایت بگذارید شاید برای علاقمندان قابل استفاده باشد چرا که خلاصه و مختصر توصیحاتی را ارائه نموده که می توان آنها را مطالعه کرد و به نسبت موقعیت و شرایط بهترین گزینه ها را بکار برد.
مصاحبه با مریم علالدینی در ماهنامه جلا
گروه تولید محتوای صوتی و تصویری کودکان به سرپرستی خانم مریم علاالدینی
نمونه موشن گرافیک مریم علاالدینی1
نمونه موشن گرافیک مریم علاالدینی2
نمونه موشن گرافیک مریم علاالدینی3
نمونه موشن گرافیک مریم علاالدینی4
سایت فکرورزی مطلب قابل استفاده ای را در مورد روش های آموزش هنر در مدارس از سایت دانشگاه آزاد برای نمونه تقدیم علاقمندان می نماید: