فراگیری مهارت های زندگی ، توسعه و گسترش توانایی های ماست.
(یادگیری مادام العمر)
همه ما این قدرت را داریم که با تلاش و اراده خود و با اعتماد به قدرت و یاری خداوند متعال ، از لحظات زندگیمان بهره کافی ببریم.
در این راستا ، اولین کار برداشتن قدم اول است .
طولانی ترین راه ها نیز از اولین قدم آغاز می شود .
باید پرونده های به بحث بازمانده را ببندیم. پرونده های نیمه باز آزار دهنده هستند.
وقتی هدف داشته باشیم و خود را با اهداف و آرزوهایمان وفق بدهیم ،توفیق روز افزون نیز حاصل می شود.
یادگیری مادام العمر یک رویکرد اساسی در زمینه یادگیری براساس یکپارچگی ، جهت مقابله با نابرابری در فرصت های آموزشی و افزایش کیفیت یادگیری است.
این مقوله ، پیوند میان زمینه های مختلف یادگیری را نشان می دهد و در خدمت اهداف اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی می باشد.
از جمله اهداف آموزشی این نوع یادگیری عبارتند از : توانمند سازی ظرفیت انسانی ، حفظ ارزش های فرهنگی و ترویج همبستگی اجتماعی، با تاکید بر قابلیت ها و ظرفیت ها در تمامی زمینه ها صرف نظر از جنسیت ، سن ،طبقه اجتماعی،قومیت و... .
در این روش مردم در طول زندگی خود تشویق می شوند تا بیاموزند _برای یادگیری آنچه که دوست دارند ، زمانی که دوست دارند و از هر کسی که دوست دارند... و دانش خود را به کسانی که مایل به یادگیری از آنها هستند انتقال دهند.
یادگیری مادام العمر ، در سیستم های آموزشی جامع ، آموزش رسمی ،غیر رسمی و خصوصی را ادغام نموده و هر فرد می تواند فرصت های مناسبی برای یادگیری را در طول زندگی اش داشته باشد.
از اهمیت های اولیه این پتانسیل یادگیری فردی ، ظرفیت و انعطاف پذیری ، حمایت از خود آگاهی ،درک استقلال فردی و حسن شان و منزلت و مسئولیت به عنوان شهروند است.
یادگیری مادام العمر به نیاز شخصی افراد برای توسعه مهارت ها و دانش مربوط به زندگی و کار خود ،در یک شغل و یا فرم دیگری از مشارکت اجتماعی می پردازد.
علی رغم اهمیت مقوله یادگیری مادام العمر و تلاشهای ارزشمندی که توسط تعداد قابل توجهی از کشورهای توسعه یافته در این زمینه صورت گرفته است ، به نظر می رسد مقوله فقدان برنامه راهبردی و عملیاتی در کشور در جهت توانمند سازی و ارتقای دانش ،بینش و مهارت های شخصی و اجتماعی ؛ موجبات ایجاد اختلالات جدی در جهت جلوگیری از رشد و توسعه پایدار در عرصه های مختلف اجتماعی ،اقتصادی ،فرهنگی و… را بیش از پیش فراهم نماید .
در بازه زمانی کنونی اهتمام جدی دولت اسلامی و وزارتخانه ها و سازمان های ذیربط به استفاده از تجربیات موفق کشورهای توسعه یافته و بهره مندی از نظرات کارشناسی اساتید و اشخاص صاحب نظر و هم افزایی فعالیتها و اقدامات قابل انجام از جمله موضوعات مهمی است که ضمن اینکه سرمایه گذاری ماندگار محسوب می گردد ، پرداختن به این مهم، یقینا آثار و برکات فراوان و مشهودی را نیز در پی خواهد داشت.
با احترام فراوان
دکتر داود پاک نیت