برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان چه کاری می توانم انجام دهم؟

سرطان پستان. فقط خواندن این کلمات می تواند بسیاری از زنان را نگران کند. و این طبیعی است

نویسنده : دکتر مژگان نبات زاده فوق تخصص پستان و متخصص جراحی عمومی

تقریباً همه افراد مبتلا به این بیماری را می شناسند.

اما این روزها خبرهای خوبی در مورد سرطان سینه وجود دارد. درمان ها بهتر می شوند و ما بیش از هر زمان دیگری در مورد راه های پیشگیری از این بیماری می دانیم. این هشت مرحله ساده می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند. هر یک برای هر زن صدق نمی کند، اما به طور کلی، آنها می توانند تأثیر زیادی داشته باشند.

عوامل زیادی در طول زندگی می توانند بر خطر ابتلا به سرطان پستان تأثیر بگذارند. شما نمی توانید برخی از عوامل مانند بالا رفتن سن یا سابقه خانوادگی خود را تغییر دهید، اما می توانید با مراقبت از سلامت خود به روش های زیر به کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان کمک کنید:

  • وزن مناسبی داشته باشید.
  • فعالیت بدنی داشته باشید.
  • الکل ننوشید یا الکل را در حد اعتدال بنوشید.
  • اگر از درمان جایگزین هورمونی یا قرص های ضد بارداری خوراکی (قرص های ضد بارداری) استفاده می کنید یا به شما گفته شده است که مصرف می کنید، از پزشک خود در مورد خطرات آن سوال کنید و دریابید که آیا برای شما مناسب است یا خیر.
  • در صورت امکان به فرزندان خود شیر بدهید.
  • اگر سابقه خانوادگی سرطان پستان یا تغییرات ارثی در ژن های BRCA1 و BRCA2 خود دارید، با پزشک خود در مورد راه های دیگر برای کاهش خطر صحبت کنید.

سالم ماندن در طول زندگی خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد و در صورت بروز سرطان شانس زنده ماندن شما را افزایش می دهد.

 

جهش های ژن BRCA 

گاهی اوقات، تغییرات یا “جهش” رخ می دهد که مانع از انجام درست کار ژن ها می شود. جهش‌های خاص در ژن‌های BRCA باعث می‌شود سلول‌ها به سرعت تقسیم و تغییر کنند که می‌تواند منجر به سرطان شود.

همه زنان دارای ژن های BRCA1 و BRCA2 هستند، اما تنها برخی از زنان دارای جهش در این ژن ها هستند. از هر 500 زن در ایالات متحده، 1 نفر دارای جهش در ژن BRCA1 یا BRCA2 خود است. اگر مادر یا پدر شما دارای جهش ژن BRCA1 یا BRCA2 هستند، احتمال 50% داشتن جهش ژنی مشابه دارید.

برخی از گروه ها در معرض خطر بیشتری برای جهش ژن BRCA نسبت به سایرین قرار دارند، از جمله زنان دارای میراث یهودی اشکنازی.

چرا جهش ژن BRCA مهم است؟

هر خانمی که دارای جهش ژن BRCA1 یا BRCA2 است به سرطان پستان یا تخمدان مبتلا نمی شود، اما داشتن جهش ژنی شما را در معرض خطر ابتلا به این سرطان ها قرار می دهد.

  • حدود 50 زن از هر 100 زن دارای جهش ژن BRCA1 یا BRCA2 در سن 70 سالگی به سرطان پستان مبتلا می شوند، در حالی که این رقم در جمعیت عمومی ایالات متحده تنها 7 نفر از 100 زن است.
  • حدود 30 زن از هر 100 زن دارای جهش ژن BRCA1 یا BRCA2 در سن 70 سالگی به سرطان تخمدان مبتلا می شوند، در حالی که کمتر از 1 زن از هر 100 زن در جمعیت عمومی ایالات متحده است.

اگر سابقه خانوادگی سرطان پستان یا تغییرات ارثی در ژن‌های BRCA1 و BRCA2 خود دارید، ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان بیشتر باشد. با پزشک خود در مورد این روش ها برای کاهش خطر صحبت کنید-

1 – جراحی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان –

  • ماستکتومی پیشگیرانه (پیشگیرانه) (برداشتن بافت پستان).
  • سالپنگو اوفورکتومی پیشگیرانه (پیشگیرانه) (برداشتن تخمدان ها و لوله های فالوپ).

2 – آنتی استروژن ها یا سایر داروهایی که استروژن را در بدن شما مسدود یا کاهش می دهند.

مهم است که سابقه خانوادگی خود را بدانید و با پزشک خود در مورد غربالگری و سایر روش هایی که می توانید خطر ابتلا به آن را کاهش دهید صحبت کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد پیشگیری از سرطان پستان، به سرطان پستان (PDQ): پیشگیری مراجعه کنید.

آیا سرطان پستان یا تخمدان در خانواده شما وجود دارد؟

اگر بستگان نزدیک مبتلا به سرطان پستان یا تخمدان دارید، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری ها باشید. آیا سابقه سلامت خانوادگی شما را در معرض خطر بیشتری قرار می دهد؟ آیا از مشاوره و آزمایش ژنتیک سرطان سود خواهید برد؟

هر ساله بیش از 250000 زن در ایالات متحده به سرطان پستان و حدود 20000 نفر به سرطان تخمدان مبتلا می شوند. حدود 3 درصد از سرطان‌های پستان (حدود 7500 زن در سال) و 10 درصد سرطان‌های تخمدان (حدود 2000 زن در سال) ناشی از جهش‌های ارثی (تغییرات) در ژن‌های BRCA1 و BRCA2 است که در خانواده‌ها منتقل می‌شود. جهش‌های ارثی در سایر ژن‌ها نیز می‌توانند باعث سرطان پستان و تخمدان شوند، اما BRCA1 و BRCA2 ژن‌هایی هستند که بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. اگرچه سرطان پستان در زنان بسیار شایع‌تر است، مردانی که جهش‌های BRCA1 یا BRCA2 دارند بیشتر از مردان دیگر در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند. جهش‌های BRCA همچنین احتمال ابتلا به سرطان پانکراس و در مردان سرطان پروستات با درجه بالا را افزایش می‌دهند. دانستن تاریخچه سلامت خانواده خود می تواند به شما کمک کند تا دریابید که آیا احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان پستان، تخمدان و سایر سرطان ها وجود دارد یا خیر. اگر چنین است، می توانید اقداماتی را برای پیشگیری از سرطان یا تشخیص زودهنگام آن در زمانی که ممکن است قابل درمان باشد، انجام دهید.

آیا سابقه سلامت خانوادگی شما را در معرض خطر قرار می دهد؟

سابقه سلامت خانوادگی خود در مورد سرطان پستان، تخمدان و سایر سرطان ها را جمع آوری کنید و این اطلاعات را با پزشک خود در میان بگذارید. شما می‌توانید BRCA و سایر جهش‌ها را از مادر یا پدرتان به ارث ببرید، بنابراین مطمئن شوید که اطلاعات هر دو طرف خانواده‌تان را درج کنید. اقوام نزدیک خود را شامل کنید: والدین، خواهران، برادران، فرزندان، پدربزرگ و مادربزرگ، عمه، عمو، خواهرزاده، برادرزاده و نوه. اگر سرطان پستان، تخمدان یا سرطان های دیگر داشته اید، مطمئن شوید که اعضای خانواده از تشخیص شما مطلع هستند.

اگر سابقه سلامت شخصی یا خانوادگی یکی از موارد زیر را دارید به پزشک خود اطلاع دهید:

  • سرطان پستان، به ویژه در سنین پایین تر (50 سالگی یا کمتر)
  • سرطان پستان سه گانه منفی در سن 60 سالگی یا کمتر در زنان (سرطان های سه گانه منفی نوعی سرطان پستان هستند که فاقد گیرنده های استروژن، گیرنده های پروژسترون و گیرنده فاکتور رشد اپیدرمی انسانی 2 هستند.)
  • سرطان در هر دو پستان
  • سرطان پستان در یکی از اقوام مرد
  • سرطان تخمدان، لوله فالوپ یا سرطان اولیه صفاق
  • سرطان پانکراس
  • سرطان پروستات متاستاتیک یا درجه بالا
  • سرطان پستان، تخمدان، لوزالمعده یا پروستات درجه بالا در میان خویشاوندان متعدد خونی
  • اشکنازی یا اصل و نسب یهودی اروپای شرقی
  • یک BRCA شناخته شده یا سایر جهش های مرتبط با سرطان در خانواده

می‌توانید از ابزار My Family Health Portrait برای جمع‌آوری اطلاعات سابقه سلامت خانواده خود استفاده کنید و این اطلاعات را با پزشک و سایر اعضای خانواده به اشتراک بگذارید. اطلاعات تاریخچه سلامت خانواده خود را به طور منظم به روز کنید و در صورت بروز هر مورد جدیدی از سرطان پستان یا تخمدان به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر نگران خطر خود هستید چه کاری می توانید انجام دهید؟

اگر پزشک شما تصمیم بگیرد که سابقه سلامت خانوادگی شما احتمال ابتلا به سرطان پستان، تخمدان و سایر سرطان ها را افزایش می دهد، ممکن است شما را برای مشاوره ژنتیک معرفی کند. حتی اگر پزشک آزمایش و مشاوره ژنتیکی را توصیه نکند، سابقه سرطان پستان در خانواده شما می تواند بر روی شروع غربالگری ماموگرافی تأثیر بگذارد. اگر شما زنی هستید که والدین، خواهر و برادر یا فرزندی به سرطان پستان دارید، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پستان هستید. بر اساس توصیه های فعلی، باید در مورد شروع غربالگری ماموگرافی در 40 سالگی با پزشک خود مشورت کنید.

مشاور ژنتیک می‌تواند از اطلاعات تاریخچه سلامت خانوادگی شما برای تعیین خطرات احتمالی سرطان و اینکه آیا ممکن است آزمایش ژنتیکی را برای یافتن جهش‌های BRCA1، BRCA2 یا دیگر در نظر بگیرید، استفاده کند. در برخی موارد، مشاور ژنتیک ممکن است آزمایش ژنتیک را با استفاده از پانلی توصیه کند که علاوه بر BRCA1 و BRCA2 به دنبال جهش در چندین ژن می‌گردد. آزمایش ژنتیک در صورتی مفید است که برای اولین بار بر روی فردی از خانواده شما که سرطان پستان یا تخمدان داشته است انجام شود. اگر این خویشاوند دارای جهش BRCA1، BRCA2 یا دیگر جهش باشد، می‌توان به بستگان نزدیک آنها آزمایش آن جهش را پیشنهاد داد. اگر جهش BRCA1، BRCA2 یا جهش دیگری نداشته باشند، ممکن است بستگان آنها نیازی به آزمایش نداشته باشند. مشاوره و آزمایش ژنتیک BRCA اغلب، اما نه همیشه، بدون اشتراک هزینه توسط بسیاری از برنامه های بهداشتی تحت قانون مراقبت مقرون به صرفه پوشش داده می شود.

اکثر سرطان‌های پستان و تخمدان به دلیل جهش‌های ارثی ایجاد نمی‌شوند، بنابراین آزمایش‌های ژنتیکی به اکثر زنان با سابقه سلامت خانوادگی سرطان پستان و تخمدان کمکی نمی‌کند. آزمایش ژنتیکی علت برخی از سرطان های ارثی پستان و تخمدان را شناسایی نمی کند، زیرا ژن های تحت تاثیر این سرطان ها هنوز شناخته نشده اند.

خطرات سرطان برای زنان دارای جهش BRCA1/BRCA2

زنانی که جهش در ژن BRCA1 یا BRCA2 را به ارث می برند، بسیار بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پستان و تخمدان هستند. خطر خاص یک زن به عوامل زیادی از جمله سن او، داشتن جهش BRCA1 یا BRCA2 و سابقه پزشکی و خانوادگی او بستگی دارد. می توان اقداماتی را برای کمک به کاهش خطر ابتلا به سرطان در زنان مبتلا به جهش های BRCA1، BRCA2 و سایر جهش ها انجام داد. مهم است بدانید که همه افرادی که جهش های BRCA1، BRCA2 یا سایر جهش ها را به ارث می برند، به سرطان پستان یا تخمدان مبتلا نمی شوند.

خطر سرطان پستان

زنان در جمعیت عمومی ایالات متحده

از هر 100 زن در جمعیت عمومی ایالات متحده، حدود 7 نفر در سن 70 سالگی به سرطان پستان مبتلا می شوند

از هر 100 زن، 93 نفر تا سن 70 سالگی به سرطان پستان مبتلا نمی شوند.

 

زنان دارای جهش BRCA1 یا BRCA2

حدود 50 نفر از هر 100 زن دارای جهش  BRCA1 یا

BRCA2 در سن 70 سالگی به سرطان پستان مبتلا می شوند.

از هر 100 زن حدود 50 نفر تا سن 70 سالگی به سرطان پستان مبتلا نمی شوند.

 

خطر سرطان تخمدان

زنان در جمعیت عمومی ایالات متحده

 

از هر 100 زن در جمعیت عمومی ایالات متحده، 1 نفر در سن 70 سالگی به سرطان تخمدان مبتلا می شوند.

از هر 100 زن حدود 99 نفر تا سن 70 سالگی به سرطان تخمدان مبتلا نمی شوند.

 

زنان دارای جهش  BRCA1 یا BRCA2

حدود 30 زن از هر 100 زن با جهش BRCA1 یا BRCA2 در سن 70 سالگی به سرطان تخمدان مبتلا می شوند.

از هر 100 زن حدود 70 نفر تا سن 70 سالگی به سرطان تخمدان مبتلا نمی شوند.

پیشگیری از سرطان پستان: چگونه خطر ابتلا را کاهش دهیم

پیشگیری از سرطان پستان با عادات سالم شروع می شود – مانند محدود کردن الکل و فعالیت بدنی. بدانید که برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان چه کاری می توانید انجام دهید.

برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان چه کنم؟

تحقیقات نشان می‌دهد که تغییر سبک زندگی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را حتی در زنانی که در معرض خطر بالا هستند، کاهش دهد. برای کاهش خطر:

الکل را محدود کنید. هر چه بیشتر الکل بنوشید، خطر ابتلا به سرطان پستان بیشتر می شود. توصیه کلی – بر اساس تحقیقات در مورد تأثیر الکل بر خطر سرطان پستان – این است که خود را به بیش از یک نوشیدنی در روز محدود نکنید، زیرا حتی مقادیر کم خطر را افزایش می دهد.

وزن سالم را حفظ کنید. اگر وزن شما سالم است، برای حفظ آن وزن تلاش کنید. اگر نیاز به کاهش وزن دارید، از پزشک خود در مورد استراتژی های سالم برای انجام این کار سوال کنید. تعداد کالری هایی که در روز می خورید را کاهش دهید و به آرامی میزان ورزش را افزایش دهید.

فعالیت بدنی داشته باشید. فعالیت بدنی می تواند به شما در حفظ وزن سالم کمک کند، که به پیشگیری از سرطان پستان کمک می کند. بیشتر بزرگسالان سالم باید حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت هوازی متوسط یا 75 دقیقه فعالیت هوازی شدید در هفته به علاوه تمرینات قدرتی حداقل دو بار در هفته داشته باشند.

شیر دادن. شیردهی ممکن است در پیشگیری از سرطان پستان نقش داشته باشد. هر چه مدت زمان شیردهی بیشتر باشد، اثر محافظتی بیشتر خواهد بود.

هورمون درمانی پس از یائسگی را محدود کنید. هورمون درمانی ترکیبی ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد. با پزشک خود در مورد خطرات و مزایای هورمون درمانی صحبت کنید. ممکن است بتوانید علائم خود را با درمان های غیر هورمونی و داروها مدیریت کنید. اگر تصمیم گرفتید که فواید هورمون درمانی کوتاه مدت بیشتر از خطرات آن است، از کمترین دوزی که برای شما مفید است استفاده کنید و همچنان از پزشکتان بخواهید که مدت زمان مصرف هورمون ها را تحت نظر داشته باشد.

آیا یک رژیم غذایی سالم می تواند از سرطان پستان جلوگیری کند؟

خوردن یک رژیم غذایی سالم ممکن است خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان، دیابت، بیماری قلبی و سکته را کاهش دهد. به عنوان مثال، زنانی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای همراه با روغن زیتون بکر و آجیل مخلوط می‌کنند ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهند. رژیم غذایی مدیترانه ای بیشتر بر روی غذاهای گیاهی مانند میوه ها و سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و آجیل تمرکز دارد. افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کنند، چربی های سالم مانند روغن زیتون را به جای کره ترجیح می دهند و به جای گوشت قرمز ماهی می خورند.

حفظ وزن سالم نیز یک عامل کلیدی در پیشگیری از سرطان پستان است.

آیا ارتباطی بین قرص های ضد بارداری و سرطان پستان وجود دارد؟

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد پیشگیری از بارداری هورمونی، شامل قرص های ضد بارداری و IUD هایی که هورمون ها را آزاد می کنند، خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد. اما این خطر بسیار کوچک در نظر گرفته می شود و پس از قطع استفاده از داروهای ضد بارداری هورمونی کاهش می یابد.

یک مطالعه اخیر که ارتباط بین استفاده از داروهای ضد بارداری هورمونی و سرطان پستان را نشان داد، نشان داد که برای هر ۷۶۹۰ زنی که حداقل برای یک سال از پیشگیری از بارداری هورمونی استفاده می‌کنند، یک سرطان پستان اضافی وجود دارد.

تاموکسیفن و رالوکسیفن

برای زنان در معرض خطر اگرچه معمولاً به عنوان “سالم” تصور نمی شود رفتار، مصرف داروهای تاموکسیفن و رالوکسیفن می تواند تا حد زیادی خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد سرطان سینه در زنانی که در معرض خطر بالای این بیماری قرار دارند. تایید شده توسط FDA برای پیشگیری از سرطان سینه، این داروهای قدرتمند می توانند عوارض جانبی داشته باشند، بنابراین آنها برای همه مناسب نیستند اگر فکر می کنید که هستید در معرض خطر بالا، با پزشک خود صحبت کنید تا ببینید آیا این داروها ممکن است برای شما مناسب باشند یا خیر.

گزینه های پیشگیری از بارداری خود را با پزشک خود در میان بگذارید. همچنین مزایای پیشگیری از بارداری هورمونی مانند کنترل خونریزی قاعدگی، جلوگیری از بارداری ناخواسته و کاهش خطر سایر سرطان ها از جمله سرطان آندومتر و سرطان تخمدان را در نظر بگیرید.

چه کار دیگری از من ساخته است؟

در مورد تشخیص سرطان پستان هوشیار باشید. اگر متوجه تغییراتی در پستان خود شدید، مانند توده جدید یا تغییرات پوستی، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین از پزشک خود بپرسید که چه زمانی ماموگرافی و سایر غربالگری ها را بر اساس سابقه شخصی خود شروع کنید.

کلینیک دکتر نبات زاده

ما برای کمک به همه افراد در کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان تلاش می کنیم. ماموریت ما  پیشگیری و کنترل سرطان پستان است که همه افراد از سرطان رهایی یابند.

ماموریت بخش پیش گیری و کنترل سرطان CDC این است که همه افراد عاری از سرطان باشند.

بخش پیشگیری و کنترل سرطان  ( Centers for Disease Control and Prevention=CDC)  ، تلاش‌های سراسری را برای حذف سرطان‌های قابل پیشگیری و بهبود سلامت و رفاه بازماندگان سرطان پستان رهبری می‌کند. ما به همه مردم کمک می کنیم تا خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند و آزمایش های غربالگری مناسب را در زمان مناسب دریافت کنند. ما با جوامع کار می کنیم تا به توسعه روش های موثر پیشگیری و کنترل سرطان کمک کنیم و آنها را به مرحله اجرا درآوریم.

اهداف ما

  • با کمک به کاهش خطر ابتلا به همه افراد، سرطان های قابل پیشگیری را کاهش دهید.
  • از راه های اثبات شده برای کمک به همه افراد برای دریافت تست های غربالگری سرطان در زمان مناسب استفاده کنید.
  • بهبود کیفیت زندگی بازماندگان سرطان

رویکرد ما

ما از طریق کمپین ها، برنامه ها و ابتکارات آموزشی به مردم در مورد عوامل خطر و غربالگری سرطان آموزش می دهیم.

ما داده ها را در مورد موارد جدید سرطان و مرگ و میر ناشی از سرطان در سطوح شهرستانی، استانی و کشوری جمع آوری، مطالعه و به اشتراک می گذاریم. این داده ها برای نظارت بر روندها، حمایت از تحقیقات سرطان، و تمرکز اقدامات برای کاهش نابرابری در پیشگیری و مراقبت از سرطان استفاده می شود.

خانم دکتر مژگان نبات زاده  ؛ مدیر بخش پیشگیری و کنترل سرطان CDC (DCPC) است. او مسئول ارائه رهبری و هدایت برای تمام موضوعات علمی، سیاستی و برنامه ای مربوط به چهار برنامه ملی است: برنامه کنترل سرطان پستان، برنامه ملی تشخیص زودهنگام سرطان پستان ، برنامه ملی کنترل جامع سرطان، و برنامه ملی. از طریق برنامه‌های خود، بخش پیشگیری و کنترل سرطان CDC با سازمان بهداشت و درمان ، و سایر سازمان‌های کلیدی برای توسعه، اجرا و ترویج شیوه‌های پیشگیری و کنترل سرطان مؤثر کار می‌کند.

برنامه ملی تشخیص زودهنگام سرطان سینه و خدمات غربالگری و تشخیص سرطان سینه را با هزینه کم ارائه می دهد. برنامه ملی ثبت سرطان برای جمع آوری داده ها در مورد وقوع سرطان، نوع درمان اولیه و پیامدها پشتیبانی می کند.

برنامه ژنومیک سرطان

از علم برای توسعه بهترین شیوه ها برای استفاده از تاریخچه خانوادگی و ژنومیک سرطان در عملکرد بهداشت عمومی استفاده می کند.

شماره تماس : شماره تماس 📲۰۹۱۱۲۴۹۲۴۴۹ ☎️۰۱۳-۳۲۱۱۵۵۱۱

Hide picture