هر آنچه که باید بدانید تا فرزندتان بتواند رشد کند

به عنوان والدین، بهترین چیز را برای فرزندتان می خواهید. شما می خواهید آنها در زندگی شاد و موفق باشند. و یکی از بهترین راه‌ها برای ایجاد موفقیت، سرمایه‌گذاری در آموزش آنهاست. به همین دلیل است که آموزش در دوران کودکی بسیار مهم است. این به کودکان پایه ای قوی می دهد تا آینده خود را بر اساس آن بسازند.

نویسنده : داوود سلیانچی

اهمیت آموزش در دوران کودکی

  • اهمیت آموزش در دوران کودکی به خوبی ثابت شده است و به فراتر از سال های پیش دبستانی می رسد.
  • آموزش در دوران کودکی به کودکان کمک می کند تا مهارت های اساسی را توسعه دهند که برای زندگی مفید خواهد بود .
  • این به آنها بلوک های سازنده لازم برای تبدیل شدن به متفکران موفق و خلاق را می دهد.
  • آموزش در دوران کودکی همچنین باعث می شود که در معرض رشد زبان و سواد قرار بگیرند و به آماده سازی کودکان برای موفقیت تحصیلی در مدرسه کمک کنند.

اما این فقط در مورد یادگیری مهارت های تحصیلی نیست . این همچنین در مورد فراهم کردن یک محیط حمایتی است که به رشد فکری و عاطفی کودکان کمک می کند.

اهمیت بازی در رشد کودکی

  • بازی برای رشد و تکامل کودک ضروری است . این در واقع نحوه یادگیری آنها بهترین است.
  • این به آنها کمک می کند تا پایه های قوی در حل مسئله، ارتباطات، عزت نفس، اجتماعی شدن و خلاقیت بسازند.
  • وقتی کودک بازی می کند، محیط خود را کشف می کند و مهارت های مهمی مانند اشتراک گذاری، نوبت گرفتن، مذاکره و همکاری را می آموزد. آنها همچنین توانایی های حل تعارض و همچنین علایق شخصی خود را توسعه می دهند.
  • از طریق بازی، کودکان در مورد خود و دنیای اطراف خود می آموزند – درس های زندگی که برای سال های آینده با آنها خواهد ماند.

بنابراین وقتی در مورد آموزش در دوران کودکی صحبت می کنیم، بازی باید همیشه بخش بزرگی از گفتگو باشد.

چه سنی به عنوان “سالهای کودکی” در نظر گرفته می شود؟

آیا می دانستید که «دوران کودکی» تولد تا هشت سالگی در نظر گرفته می شود. این تقریباً کلاس دوم یا سوم است. بسیار فراتر از آنچه که بسیاری از والدین تمایل دارند “اوایل کودکی” را در نظر بگیرند.

  • این دوره آموزشی اولیه دوران کودکی برای کودکان بسیار مهم است.
  • من حتی تا آنجا پیش می روم که بگویم مهم تر از تحصیلات پس از دبیرستان است.

چرا این دوره از دوران کودکی بسیار مهم است؟

آموزش در دوران کودکی بسیار مهم است زیرا زمینه را برای رشد و موفقیت کودک در آینده فراهم می کند.

در این دوران، کودکان در حال رشد مهارت های زبانی، اجتماعی و عاطفی خود هستند . آنها همچنین در مورد محیط خود و نحوه تعامل با دیگران یاد می گیرند.

در این سال‌های اولیه است که کودکان شروع به رشد مهارت‌های حل مسئله، اعتماد به نفس، خلاقیت و تصور مثبت از خود می‌کنند.

آنچه آنها در این دوره از پیشرفت یاد می گیرند، پایه و اساس را برای بقیه عمرشان فراهم می کند.

چرا آموزش در دوران کودکی بسیار مهم است؟

آموزش در این سال‌های اولیه به شکل‌گیری سلامت اجتماعی، عاطفی و جسمی و ایجاد انگیزه درونی برای یادگیری مادام‌العمر کمک می‌کند – نه فقط یادگیری برای گرفتن نمره.

این یکی از مهم‌ترین جنبه‌های یادگیری دوران کودکی این است که اطمینان حاصل کنیم که فرصت‌هایی را برای کودکان فراهم می‌کنیم تا در فرآیند یادگیری خود شرکت‌کنندگان فعالی شوند .

وقتی صحبت از آموزش در دوران کودکی به میان می‌آید، فواید آن بسیار زیاد و گسترده است، اما همه آنها در یک چیز خلاصه می‌شوند: آماده کردن فرزندتان برای آینده‌ای موفق.

و ما فقط در مورد موفقیت تحصیلی یا مالی صحبت نمی کنیم. آموزش هایی که فرزند شما در اوایل دوران کودکی دریافت می کند (از شما و از هر ارائه دهنده مراقبت از کودک یا مدرسه) کلید داشتن کودکانی که به خوبی سازگار و شاد هستند و در حال رشد هستند، است.

چگونه آموزش در دوران کودکی می تواند به کاهش شکاف پیشرفت کمک کند.

آموزش در اوایل دوران کودکی می‌تواند به کودکان در جوامع محروم بلوک‌های سازنده دانشی را که برای موفقیت نیاز دارند، ارائه دهد.

با تجهیز دانش‌آموزان جوان به سواد و مهارت‌های حسابداری، آموزش در دوران کودکی می‌تواند به کاهش شکاف پیشرفت بین کودکانی که با زمینه‌های اجتماعی-اقتصادی متفاوت بزرگ می‌شوند، کمک کند.

از طریق سرمایه گذاری بر روی معلمان با کیفیت و برنامه های درسی جذاب، مربیان می توانند سفرهای آموزشی دانش آموزان را بهبود بخشند و آنها را در مسیرهای بهتری برای موفقیت بلندمدت قرار دهند.

علیرغم چالش‌های اجتناب‌ناپذیر در این راه، آموزش در دوران کودکی می‌تواند ابزار ارزشمندی برای از بین بردن شکاف پیشرفت باشد و به هر کودک فرصتی برای دستیابی به بالاترین پتانسیل خود بدهد.

بهترین فلسفه های آموزش دوران کودکی چیست؟

اساس هر فلسفه آموزشی دوران کودکی باید دنبال کردن کودک، تشویق کنجکاوی طبیعی او، فراهم کردن فرصت‌های گوناگون برای ارتباط با افراد، مکان‌ها و چیزهای اطراف و مهم‌تر از همه اجازه دادن به او برای بازی کردن آزادانه باشد.

در حالی که من معتقد نیستم که یک اندازه برای همه مناسب باشد، اما احساس می‌کنم که برخی از فلسفه‌های خاص بر پیروی از کودک، تأکید بر رشد طبیعی، اولویت دادن به اوقات بیرون از خانه، تشویق استقلال، و ترکیب مواد پایدارتر در کلاس تمرکز دارند.

 

انتخاب های برتر من برای فلسفه های آموزش اولیه عبارتند از :

  • مونته سوری : این فلسفه بر رویکرد عملی به یادگیری با تأکید بر یادگیری تجربی و خودراهبر تأکید دارد. از طریق فعالیت های ساختاری که به کودکان اجازه می دهد محیط خود را کشف کنند. آموزش مونته سوری بر دوره های حساسی تمرکز دارد که باعث می شود کودکان چه زمانی و چگونه. مونته سوری تمایل دارد به رشد کودکان بسیار آگاه و مستقل کمک کند.
  • رجیو امیلیا : این فلسفه بر این نکته تأکید دارد که کودکان باید به طور فعال در فرآیند یادگیری خود مشارکت داشته باشند و محیط باید از کنجکاوی و اکتشاف طبیعی آنها حمایت کند. این نوع آموزش به کودکان اجازه می‌دهد تا با دستکاری مواد با سرعت خود، با آزادی زیادی در محدوده‌ها و تأکید بر یادگیری خودگردان، یاد بگیرند.
  • والدورف : آموزش والدورف بر این ایده استوار است که به کودکان اجازه می دهد تا از طریق همدلی و تخیل به طور ارگانیک رشد کنند، با تاکید بر ایجاد یک محیط پرورشی. آموزش والدورف بر ارتباط کودکان با طبیعت تمرکز دارد و به آنها اجازه می دهد تا دنیای طبیعی را مشاهده کنند و از آن بیاموزند. همچنین با مشارکت دادن دانش آموزان در فعالیت هایی که مبتنی بر ریتم، هنر و موسیقی است، حل خلاقانه مسئله را تشویق می کند.
  • مدارس در فضای باز/طبیعت/جنگل: هدف این نوع آموزش برقراری ارتباط کودکان با طبیعت است که به آنها امکان می دهد از طریق اکتشاف در فضای باز یاد بگیرند. این بر یادگیری تجربی، ایجاد روابط با دنیای طبیعی و تقویت احترام به سیاره ما تأکید دارد.

بسیاری از این فلسفه ها جریان اصلی محسوب نمی شوند. و متأسفانه، بسیاری از خانواده‌ها این احساس را ایجاد کرده‌اند که دانشگاه‌های سنتی بهترین هستند (و شروع کردن در سنین پایین ممکن است).

بنابراین آنها به شدت بر “آمادگی مدرسه” متمرکز شده‌اند و این فشار را احساس می‌کنند که فرزندان خود را در دوره پیش‌دبستانی (و گاهی اوقات زودتر) برای انجام کارهایی که اغلب از نظر رشدی نامناسب هستند، وادار کنند.

نکاتی برای والدین در مورد انتخاب برنامه آموزشی دوران کودکی

انتخاب یک برنامه آموزشی در دوران اولیه کودکی برای فرزندتان می تواند کاری طاقت فرسا به نظر برسد، اما لزومی ندارد.

گزینه های مختلفی وجود دارد، از آموزش خانگی گرفته تا مدارس خصوصی.

نکته کلیدی این است که یکی را پیدا کنید که به بهترین وجه با نیازها و علایق فردی فرزندتان سازگاری دارد . برای والدین مهم است که به دقت گزینه های خود را در نظر بگیرند و هنگام بازدید از مدارس یا صحبت با مربیان سؤالات زیادی بپرسند.

برای اطمینان از اینکه هر برنامه معلمان واجد شرایط و کارکنان شایسته، محیط کلاس درس مثبت، برنامه درسی متناسب با سن و فعالیت های متناسب با رشد و تکامل فرزندتان را ارائه می دهد، وقت بگذارید .

چگونه در آموزش کودک خود در دوران کودکی شرکت کنیم؟

به عنوان یک والدین، ایفای نقش فعال در آموزش کودکی کودکتان راهی عالی برای حمایت از رشد و موفقیت او در مدرسه در آینده است.

راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید مشارکت کنید و مشارکت معناداری داشته باشید (و نه، فلش کارت‌ها را شامل نمی‌شود!)

در اینجا 10 راه برای حمایت از یادگیری در دوران کودکی در خانه آورده شده است

  1. با تهیه کتاب و مجلات، یا بازدید از کتابخانه با هم، عشق به مطالعه را تشویق کنید. هر روز با هم بخوانید!
  2. یک «فضای یادگیری» در خانه ایجاد کنید که بازی بدون پایان و هدفمند را تشویق کند . جایی که کودک شما می تواند از طریق بازی کشف و کشف کند. (به یاد داشته باشید که چگونه آنها بهتر یاد می گیرند!)
  3. با فعالیت‌های مناسب سن همراه باشید: رنگ‌آمیزی، پازل، کاردستی، ورزش و بازی‌های فضای باز. فقط مطمئن شوید که احساس نمی کنید مجبورید فعالیت ها را رهبری کنید – که دائماً هدف را شکست می دهد!
  4. با کودک خود صحبت کنید و سوالاتی بپرسید تا به او کمک کنید تا مهارت های زبانی خود را توسعه دهد . سعی کنید روی سؤالات «چگونه» و «چرا» تمرکز کنید.
  5. با تهیه لوازم هنری ، آلات موسیقی، و جعبه هایی از اشیاء تصادفی برای کاوش، به پرورش خلاقیت کمک کنید. اجازه دهید آنها فقط با در نظر گرفتن فرآیند ایجاد کنند (بنابراین این بدان معناست که در مورد یک کاردستی استرس نداشته باشید دقیقاً همانطور که در Pinterest به نظر می رسد!).
  6. وعده های غذایی منظم خانوادگی داشته باشید تا بتوانید در مورد رویدادهای روز صحبت کنید. آنها را در آشپزی، چیدن میز و تمیز کردن هر زمان که ممکن است مشارکت دهید.
  7. برای فعالیت در فضای باز یا بازدید از پارک ها یا سایر مناطق طبیعی وقت بگذارید. اکثر کودکان فقط چند دقیقه در روز را در خارج از منزل به بازی می گذرانند که برای رشد بسیار مهم است، بنابراین تا حد امکان این را در اولویت قرار دهید.
  8. با دادن مسئولیت به فرزندتان کمک کنید احساس مسئولیت کند! چیزهایی مانند کارهای خانه و سایر وظایف برای کمک در اطراف خانه. خوب هستند و باید انتظار داشت – کودکان در اوایل دوران کودکی عاشق شرکت در فعالیت های زندگی عملی هستند. هشدار! هر کاری را برای آنها انجام ندهید (مگر اینکه همیشه بخواهید مجبور باشید همه چیز را برای آنها انجام دهید). آنها موجودات بسیار توانمندی هستند!
  9. زمان صفحه نمایش را کاهش دهید. من می دانم که با وجود همه صفحه نمایش ها و عدم حمایت به طور کلی برای والدین، این سخت است. روی استفاده عمدی از زمان صفحه نمایش تمرکز کنید، نه به عنوان حواس‌پرتی یا به‌عنوان موردی که می‌روید. هرچه کودکان بیشتر از صفحه نمایش استفاده کنند، زمان بیشتری را با صفحه نمایش می‌خواهند (می‌تواند کاملاً اعتیادآور باشد) بنابراین اطمینان از داشتن مرزهای محکم و توجه به کیفیت تلویزیون یا برنامه‌هایی که روی آن‌ها هستند، کلیدی است.
  10. زیاد روی “آکادمیک ها” یا “اطمینان از اینکه در حال یادگیری هستند” استرس نداشته باشید! ما می دانیم که بزرگترین پیش بینی کننده موفقیت کودک داشتن یک رابطه شاد و سالم با والدین است. باهوش بودن از نظر عاطفی و ایجاد یک رابطه مثبت با فرزندان کلیدی است.

آموزش ابتدایی دوران کودکی زمان حیاتی در رشد کودک است . با فراهم کردن فرصتی برای یادگیری و رشد از طریق بازی به کودکان، می‌توانیم به آنها کمک کنیم تا مهارت‌هایی را که برای موفقیت در مدرسه و زندگی نیاز دارند، توسعه دهند.

Hide picture