آزمون و خطا در اجرای آثار نقاشیخط – رضا رینه ای

اگر تولد نقاشیخط معاصر را در مکتب سقاخانه بدانیم ، فرش قرمز آن حداکثر در این پانزده سال برای حضور گسترده هنرمندان خوشنویس ، گرافیست و نقاش پهن شده است .
از این رو علاوه براینکه متر و معیار مناسب و واحدی در جهت ارزش گذاری کیفی آن تعیین نشده است ، دامنه  انجام آن نیز تعریف مشخصی ندارد .
عدم تعریف این شاخص های کیفی است که برای خوشنویسان، نقاشان و گرافیست ها ،هر کدام تعریفی جداگانه از نقاشیخط را می سازد که از سلیقه تصویری و گرایش هنری و بالطبع بهره برداری آنها از خط ناشی میشود.
این مشکلی است که در داوری آثار نقاشیخط در مسابقه ها و جشنواره ها وجود دارد و به دلایل ذکر شده اغلب سلیقه ای عمل میشود.
بنابراین در سالهایی هستیم که آزمون و خطا در اجرای آثار نقاشیخط در حال انجام است و این رشته هنوز مراحل بلوغ خود را طی میکند.
برای همین تصور میکنم در سالهای پیش رو ، آثار این عرصه،علاوه بر پختگی ،به تعداد استعداد و پتانسیل هنرمندانش، به ژانرهای متناسب خود تقسیم خواهد شد و از تعریف و تصور واحد نقاشیخط  امروزی دور خواهد شد .
و البته بسیاری از آثار نقاشیخط کنونی نیز ،متاسفانه به دلیل فقدان دانش تجسمی ،خلاقیت و مهمتر از همه عدم بیان شخصی، در ورطه تکرار ، تکثیر و عرضه بیش از حد ،بازار را اشباع  و از گردونه رقابت هنری تفکیک و کنار گذاشته خواهد شد و نهایتا در جایگاه دکوراتیو ، ادامه حیات خواهد داد .
این جریانی طبیعی است که از آن گریزی نیست و بر اثر دانشی است که در طی زمان به این حوزه تزریق خواهد شد.

#رضا_رینه_ای
#نقاشی
#سورئال
#نقاشیخط_معاصر_ایران#خط#مکتب_سقاخانه #سورئالیسم #خلاقیت#ایده #هنر #اثر_رضا_رینه_ای #نقاش#اکسپلور_اینستاگرام
#rezareinei #paintings #drawing #ink #calligraphy #artist
https://www.instagram.com/p/CJEtTMZssI5/?igshid=xcwp0fct9uqz

مطلب کامل تر را می توانید بزودی در ماهنامه جلا مطالعه نمایید.

Hide picture